Moldovenii au luat cu asalt Aeroportul din Iași? Cozi kilometrice până la destinație, iar unii oameni s-au pornit pe jos
Full Article 3 minutes read

Moldovenii au luat cu asalt Aeroportul din Iași? Cozi kilometrice până la destinație, iar unii oameni s-au pornit pe jos

Apar imagini cu rânduri de mașini pe drumul spre Aeroportul din Iași. Internauții scriu că unii pasageri s-au pornit alergând cu bagajele în mână pentru a nu pierde zborul. Spre exemplu, la 26 martie s-ar fi operat circa 9 zboruri, ceea ce ar însemna sute sau chiar mii de pasageri, scrie Știrilekanald.

Pe internet au apărut imagini cu oamenii care își părăsesc mașinile și pleacă pe jos la aeroport pentru a nu pierde zborurile din cauza cozilor din trafic. În această perioadă, lucrările pentru realizarea celui mai mare terminal al aeroportului- T4, au blocat parțial parcarea actuală a aerogării.

Conform „Ziarul de Iași”, în acest week-end, într-o oră au plecat de la Iași nouă avioane spre destinații naționale și internaționale.

Astfel, în același interval orar au venit aproape 2.000 de persoane spre aeroport, folosind-se de același drum prin pădurea Ciric, cu o singură bandă de mers. Ambuteiajul s-a produs și în fața Aeroportului Internațional, unde, mașinile petrec mult timp pentru ca pasagerii să coboare.

Reprezentanții aeroportului le sugerează pasagerilor să vină și cu 3 ore mai devreme pentru e evita astfel de situații.

„Pasagerii să vină cu 2-3 ore înainte de cursă” „Trecerea la orarul de vară a însemnat dublarea unor frecvențe și introducerea unor noi zboruri. Facem eforturi să ameliorăm situația, dar prea multe măsuri nu putem adopta, până la urmă drumul are o singură bandă de circulație pe sens. Vom apela la Poliția Locală, vom elibera parcarea de scurtă durată și analizăm și alte soluții. Ce trebuie transmis este ca pasagerii să vină cu 2-3 ore înainte de cursă. Cele mai multe decolări le avem în intervale precum 6-8 dimineața, și la amiază, între 12.30 – 15.00, iar cele mai multe frecvențe sunt în zilele de weekend, dar și în timpul săptămânii, un exemplu ar fi ziua de joi”, a declarat șeful Aeroportului din Iași, conform Libertatea.

De asemenea, se lucrează la alte două drumuri spre aerogară, însă, nu vor fi gata anul acesta. Primarul Iașului a declarat că drumul pe care se circulă momentan, nu poate fi lărgit pe două benzi pentru că ar trebui, pe o porțiune de câțiva kilometri, să fie tăiată pădurea adiacentă acestuia.

Primarul Iașului Mihai Chirica a declarat, potrivit Libertatea, că:  „Nu putem să intrăm în pădure, acolo este un regim special. Dar proiectul pe care-l facem pentru a doua cale de acces este aproape gata, am avut nevoie de un aviz de la Ministerul Afacerilor Interne, fiindcă o parte din drum trece pe la ei și nu puteam proiecta fără acordul lor. Săptămâna trecută am trimis toată documentația avizată către proiectant, apoi vom da drumul la licitația pentru lucrări. Vom face proiectul tehnic în paralel și acum CJ-ul lucrează la un drum de acces ca să facă o altă conexiune”.

Primarul a mai explicat că se încearcă să fie gândit un drum pe două benzi, iar, în cazul în care lucrările vor începe în acest an, el estimează că se vor finaliza anul viitor.

Amintim că, de două săptămâni Wizz Air nu mai operează zboruri din Chișinău, iar pasagerii și-au îndreptat atenția spre aeroportul din Iași. În plus, o altă companie aeriană low-cost, Ryanair, a început să zboare din Iași.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: