Moldtelecom a finalizat prima etapă de extindere a rețelei LTE 4G
Full Article 3 minutes read

Moldtelecom a finalizat cu succes prima etapă din planul de extindere a rețelei LTE 4G care are ca scop sporirea acoperirii rețelei de 4 ori pe întreg teritoriul țării până la sfârșitul anului 2020.

În cadrul primei etape de extindere a fost inclus orașul Chișinău și centrele raionale din nordul țării. Astăzi, orașele Chișinău, Bălți, suburbiile acestora și centrele raionale Briceni, Dondușeni, Fălești, Florești, Glodeni, Râșcani, Ocnița se bucură de o acoperire îmbunătățită a rețelei 4G. Aceasta le permite abonaților Unité să navigheze pe internet la viteză sporită de până la 175 Mbps. Toate activitățile preferate online le sunt disponibile în rețea 4G oriunde s-ar afla.

În cadrul lucrărilor de extindere au fost alocate echipamente performante noi care au îmbunătățit substanțial acoperirea existentă și au asigurat o acoperire completă pentru locațiile noi. Planul de dezvoltare face parte din strategia companiei care este orientată către asigurarea unei experiențe superioare în utilizarea serviciilor care se reflectă de altfel și în campaniile promoționale ale companiei.

În confirmarea acestui fapt, sunt rezultatele obținute de companie în Trimestrul 2 al anului 2020. Potrivit datelor publicate de ANRCETI, Unité continuă să înregistreze un trend pozitiv de creștere pe piața serviciilor de telefonie și internet mobil. Pe piața serviciilor de telefonie mobilă, Unité înregistrează cea mai mare creștere la numărul de abonați, de 3% comparativ cu trimestrul precedent. La serviciile de internet mobil, Unité este unicul operator cu trend pozitiv de creștere, de 1,65% după numărul de abonați și de 25,37% după venituri, comparativ cu Trimestrul 1 al anului curent.

Mai mult decât atât, Unité este în continuare lider detașat la sporirea numărului de abonați portați. Peste 10274 de clienți au migrat spre rețeaua Unité de la alți operatori, în primele 9 luni ale anului 2020.

A doua etapă de extindere a rețelei 4G a fost inițiată din 1 octombrie curent, iar lucrările se desfășoară în centrul și sudul țării, în centrele raionale Anenii Noi, Basarabeasca, Călărași, Cantemir, Cimișlia, Criuleni, Leova, Nisporeni, Sângerei, Șoldănești, Ștefan Vodă, Taraclia, Telenești.

Pe lângă centrele raionale, de acoperire 4G se vor bucura alte 53 de localități din țară.

Activarea opțiunii 4G+ poate fi realizată, la abonament, prin formarea numărului *500*3*1*1#, iar la Cartela Prepay la numărul *200*3*2*2#.

Unité, parte a familiei Moldtelecom, este operatorul numărul 1 în traficul de internet mobil dedicat generat de către abonați!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: