Morți și peste 120 răniți: datele Rusiei după un anunț că Sevastopolul anexat a fost atacat cu rachete FOTO/VIDEO
Full Article 2 minutes read

Morți și peste 120 răniți: datele Rusiei după un anunț că Sevastopolul anexat a fost atacat cu rachete FOTO/VIDEO

124 de persoane au suferit răni în urma unor atacuri cu rachete asupra orașului Sevastopol din Crimeea anexată de Rusia, scrie Meduza. Printre răniți sunt 27 de copii. Alte 3 persoane au murit, printre care un copil de doi ani, o fată de 9 ani și o femeie în etate. 

Potrivit Meduza, care face referire la RIA Novosti, cel puțin cinci copii sunt în stare gravă. Alte trei persoane au fost ucise, printre care un copil de doi ani, o fată de 9 ani și o femeie în etate.

Ministerul rus al Apărării a declarat pe 23 iunie că forțele armate ucrainene au atacat Sevastopolul anexat cu cinci rachete ATACMS. Potrivit instituției, toate au fost doborâte însă una a explodat deasupra orașului. Conducerea Sevastopolului, numită de ruși, Mihail Razvojaev a spus că resturile de rachetă au căzut în zona de coastă. Majoritatea celor care au suferit răni, în momentul bombardamentului, se odihneau pe plajă. 

Autoritățile ucrainene deocamdată nu au comentat informația.

Actualizare: BBC News scrie că numărul morților a crescut la 5, printre aceștia sunt trei copii.

Sevastopol este cel mai mare oraș al Republicii Autonome Crimeea, republică aflată în componența Ucrainei, în prezent ocupată ilegal de Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: