Morți și răniți, după ce peste 50 de drone au atacat 8 regiuni din Rusia. Moscova acuză NATO că ar coordona loviturile
Full Article 2 minutes read

Morți și răniți, după ce peste 50 de drone au atacat 8 regiuni din Rusia. Moscova acuză NATO că ar coordona loviturile

Peste 50 de drone au atacat opt regiuni ale Federației Ruse, în noaptea de 20 aprilie. Una dintre drone a lovit o casă rezidențială din regiunea Belgorod, care a luat foc după atac. În rezultat, două persoane – soț și soție – și-au pierdut viața în incendiu. Guvernatorul regiunii anunță că fiul cuplului a reușit să fugă din casa cuprinsă se flăcări „în ultimul moment”. Între timp, Duma de Stat de la Moscova acuză NATO că coordonează atacurile ucrainene împotriva Rusiei.

Atacuri cu drone au fost raportate, în această dimineață, în mai multe regiuni ale Rusiei. Potrivit „Telecanal Dojdi”, este vorba inclusiv despre Belgorod, Smolensk și Kaluga. Guvernatorii celor trei regiuni au raportat pagube de la minore, la majore, inclusiv cu pierderi de vieți omenești.

ACTUALIZARE: Printre victime, la Belgorod, s-ar afla și o femeie însărcinată, scrie TASS. Potrivit agenției pro-Kremlin, cel puțin 3 oameni au fost răniți în atacul cu drone.

Între timp, potrivit The Moscow Times, deputatul Dumei de Stat a Rusiei Leonid Ivlev a declarat că loviturile Ucrainei asupra teritoriilor ruse ar fi planificate de NATO, sub conducerea Statelor Unite.

„Declarația șefului NATO este acel caz rar când nu a mințit. Stoltenberg a recunoscut că regimul de la Kiev are dreptul legal de a lovi ținte pe teritoriul Rusiei, deoarece NATO, sub conducerea Statelor Unite, plănuiește aceste lovituri”, a declarat deputatul rus, potrivit sursei citate.

Cu o zi înainte, secretarul general al NATO a anunțat un nou transfer de sisteme suplimentare de apărare aeriană către Ucraina. Stoltenberg a remarcat că membrii Alianței au efectuat un inventar al sistemelor lor de apărare aeriană și au ajuns la concluzia că pot transfera unele dintre ele în Ucraina fără a-și pune în pericol propria securitate. Ar fi vorba nu doar despre sistemul de rachete antiaeriene american Patriot, ci și despre SAMP/T franco-italian. Stoltenberg nu a oferit cifre în acest sens.

Anterior, Stoltenberg a declarat că Ucraina are dreptul să lovească ținte militare în Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: