Moscova confirmă atacul de la Odesa, nu și asupra Catedralei „Schimbarea la față”
Full Article 2 minutes read

Moscova confirmă atacul de la Odesa, nu și asupra Catedralei „Schimbarea la față”

Ministerul rus al Apărării susține că nu a atacat Catedrala „Schimbarea la față” din Odesa. Potrivit instituției rusești, au dus la distrugerea catedralei acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei. 

Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul cu rachete asupra Odesei, însă a precizat că au fost distruse obiectele „unde regimul de la Kiev împreună cu specialiștii străini pregăteau acte teroriste împotriva Federației Ruse”.

„Toate obiectele destinate distrugerii și distruse în noaptea de 23 iulie anul curent, unde regimul de la Kiev împreună cu specialiștii străini pregăteau acte teroriste împotriva Federației Ruse erau amplasate la o distanță sigură de complexul catedralei”, a declarat instituția rusească, comunică Ria Novosti.

Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, la distrugerea catedralei au dus acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Având în vedere filmările publicate de locuitori cu Catedrala Schimbarea la față, motivul cel mai probabil al distrugerii a fost căderea unei rachete ghidate antiaeriene ucrainene, ca urmare a acțiunilor analfabete ale operatorilor sistemelor de apărare aeriană, pe care Forțele Armate ale Ucrainei le plasează intenționat în zonele rezidențiale ale localităților, inclusiv la Odesa”, a adăugat Ministerul.

Autoritățile ucrainene au anunțat că în noaptea de 23 iulie, trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra Odesei. Opersoană a murit și alte 19 au fost rănite, inclusiv patru copii. Totodată a fost distrusă Catedrala Preobrajenskaia (Schimbarea la față) – cea mai mare biserică ortodoxă din Odesa. Pe lângă catedrală, în oraș au fost avariate două monumente de arhitectură.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că „nu poate exista nicio justificare pentru răul rusesc” și că ucrainenii „vor trece peste aceasta” și „vor aduce pacea înapoi”. „Ca întotdeauna, răul pierde. Și obligatoriu va fi un răspuns teroriștilor ruși pentru Odesa. Ei vor simți acest răspuns”, a menționat Zelenski.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: