Moscova dă vina pe proprii soldați pentru masacrul de la Makeevka? Ar fi sfidat o interdicție
Full Article 2 minutes read

Moscova dă vina pe proprii soldați pentru masacrul de la Makeevka? Ar fi sfidat o interdicție

Ministerul rus al Apărării a anunțat că motivul atacului din orașul Makeevka a fost utilizarea masivă a telefoanelor mobile de către personalul militar, fapt care ar fi permis determinarea locației acestora. Potrivit instituției ruse, militarii au sfidat o interdicție. Astfel, se menționează că oficialii vinovați vor fi trași la răspundere.

Pe 4 ianuarie, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că „principalul motiv al incidentului a fost utilizarea masivă a telefoanelor mobile de către personal, sfidând interdicția”.

„Acest factor a permis inamicului să localizeze și să determine coordonatele locației personalului militar pentru o lovitură cu rachete. Luăm măsurile necesare pentru incidente tragice similare pe viitor. Pe baza rezultatelor anchetei, oficialii vinovați vor fi trași la răspundere”, a comunicat instituția rusă.

Ministerul Apărării din Rusia a mai declarat că numărul victimelor din rândul personalului militar rus, urmare a atacului din Makeevka, a crescut la 89 de persoane. Anterior, instituția comunica despre 63 de morți.

***

Amintim că pe 2 ianuarie, Ucraina a anunțat despre un atac cu rachete asupra școlii profesionale din orașul Makeevka, situată în regiunea Donețk – ocupată de forțele Moscovei. În clădire se adăposteau militarii ruși, potrivit Departamentului de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit părții ucrainene, urmare a ofensivei, 400 persoane au fost ucise și alte 300 au fost rănite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: