Moscova, furioasă din cauza telefoanelor americane. Acuză serviciile secrete că ar fi spionat diplomații ruși cu ajutorul Apple
Full Article 2 minutes read

Moscova, furioasă din cauza telefoanelor americane. Acuză serviciile secrete că ar fi spionat diplomații ruși cu ajutorul Apple

Autoritățile ruse au anunțat că au descoperit o operațiune de spionaj pe teritoriul țării lor. Moscova acuză Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a Statelor Unite ale Americii că ar oferi „o gamă largă de oportunități de a controla orice persoană de interes pentru Casa Albă”. În acest sens, potrivit Moscovei, sunt folosite telefoanele Apple. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că 20-30% din administrația prezidențială folosesc iPhone-ul. 

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunțat pe 1 iunie că a „dezvăluit o operațiune de spionaj a serviciilor de informații americane, efectuată cu ajutorul dispozitivelor mobile „Apple”.

În cadrul asigurării securității infrastructurii de telecomunicații a Rusiei au fost identificate anomalii, specifice doar utilizatorilor de telefoane mobile „Apple””, se arată într-o declarație a FSB.

Instituția rusă a menționat că „s-a constatat infectarea a câteva mii de telefoane ale acestui model”.

Pe lângă abonații autohtoni s-a descoperit infectarea numerelor străine și a abonaților, care folosesc cartelele SIM, înregistrate la misiunile diplomatice și ambasadele din Rusia, inclusiv țările blocului NATO și spațiul post-sovietic, precum și Israel, Siria și China”, a comunicat instituția.

FSB a mai declarat că „informațiile primite de serviciile speciale ruse demonstrează cooperarea strânsă a companiei americane „Apple” cu comunitatea națională de informații, în special NSA din SUA”.

Compania oferă serviciilor de informații din SUA o gamă largă de oportunități de a controla atât orice persoană de interes pentru Casa Albă, inclusiv partenerii lor în activități anti-ruse, cât și propriii cetățeni”, au conchis reprezentanții instituției rusești.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a spus că în administrația prezidențială rusă folosesc iPhone-ul 20-30% din personal. 

Știu că cineva deja renunță la iPhone-uri, cineva continuă să le folosească. Înțelegem cu toții că toate aceste gadget-uri sunt absolut transparente. (…) Folosirea lor în scop de lucru este inacceptabilă și interzisă”, a spus Peskov, potrivit RBK


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: