Moscova sfătuiește Chișinăul să îmbunătățească calitatea produselor agricole și să nu caute motive politice
Full Article 2 minutes read

Moscova sfătuiește Chișinăul să îmbunătățească calitatea produselor agricole și să nu caute motive politice

Chișinăul ar trebui să se concentreze pe obiectivul de a-și ridica produsele la nivelul standardelor fitosanitare rusești, în loc să caute un subtext politic în decizia Rosselhoznadzorului cu privire la embargoul asupra produselor vegetale. Îndemnul a fost formulat de către Directorul adjunct al Departamentului de Informații și Presă al Ministerului de Externe de la Moscova, Ivan Neceaev, citat de TASS.

Diplomatul rus susține că motivul restricțiilor impuse pentru produsele agricole din 31 de raioane ale Moldovei, inclusiv UTA Găgăuzia, Chișinău și Bălți este depistarea neregulilor.

„Provoacă nedumerire tentativele părții moldovenești de a găsi o justificare politică în această decizie. Rosselhoznadzor a precizat deja că astfel de măsuri de protecție sunt adoptate față de toate țările, ale căror produse nu corespund cu standardele fitosanitare rusești. Astfel, tentativele de politizare a subiectelor care țin strict de colaborarea bilaterală sunt întreprinse chiar de către partea moldovenească”, a declarat oficialul rus.

Neceaev a îndemnat Chișinăul să „se concentreze pe ridicarea calității produselor agricole la standardele fitosanitare rusești și să nu caute pisica neagră din camera întunecată, în special atunci când aceasta nu este acolo”.

Amintim că embargoul pentru produsele agricole din Republica Moldova, cu excepția celor din regiunea transnistreană, a intrat în vigoare pe 15 august. Președinta țării Maia Sanfu a declarat că produsele din Republica Moldova au nevoie de o piață de desfacere unde este apreciată calitatea. Iar ministrul Agriculturii Vladimir Bolea a menționat, într-o vizită la Bălți, că a fost creat un grup de lucru și  un răspuns din partea Rosselhoznadzor este așteptat săptămâna viitoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: