Municipalitatea a lansat etapa a doua a proiectului-pilot privind taxarea electronică în transportul public
Full Article 2 minutes read

Municipalitatea a lansat etapa a doua a proiectului-pilot privind taxarea electronică în transportul public

Autoritățile municipale au lansat etapa a doua a proiectului-pilot privind taxarea electronică în transportul public din capitală, astăzi, 6 aprilie. În cadrul celei de-a doua etape sunt testate două tipuri de tehnologii privind plățile electronice.

Astfel, terminalele mobile ale taxatorilor din troleibuze și autobuze acceptă achitările cu un card de plată contactless al oricărei bănci din lume, ale diferitor sisteme de plăți, cu smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless.

De asemenea, este testată și tehnologia Tap to Phone, care permite taxatorului din unitatea de transport public să utilizeze smartphone-ul din dotare pe post de terminal, oferind posibilitatea călătorilor să achite rapid și sigur plata pentru călătorie cu cardul, telefonul, smartwatch, brățara fitness sau alt dispozitiv.

„La doar câteva săptămâni avem 15 la sută din achitări făcute online sau electronic. Această cifră crește. Ținta noastră este ca la șase luni, 30 la sută din achitări să fie electronice”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

În cadrul celei de-a doua etape, 57 unități de transport public de pe rutele de troleibuze nr. 10, 22 și 30 și rutele de autobuze nr. 2 și 5, vor fi echipate cu validatoare mobile pentru acceptarea plăţilor fără numerar.

Menționat că pe data de 16 martie a fost lansată prima etapă a proiectul-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal, în parteneriat cu compania MasterCard, cu care la fel municipalitatea a semnat un memorandum de colaborare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: