VIDEO Nantoi, despre cine îl susține pe Putin în Moldova: „Sunt cei săraci, analfabeți, oamenii în vârstă și din diferite grupuri de etnii”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Nantoi, despre cine îl susține pe Putin în Moldova: „Sunt cei săraci, analfabeți, oamenii în vârstă și din diferite grupuri de etnii”

În cadrul unei intervenții pentru jurnaliștii din Ucraina, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Oazu Nantoi a fost întrebat cum s-a schimbat opinia cetățenilor Republicii Moldova începând cu 24 februarie 2022 cu privire la războiul dus de Rusia în Ucraina. Parlamentarul a spus că minoritatea cetățenilor au apreciat că Ucraina și Moldova au devenit țări candidate la UE, „dar este și un procent mare al celor care cred că Putin luptă cu nazismul în Ucraina”. 

„După 24 februarie, situația este mult mai dramatică. A fost un val de frică, în primul rând frică despre o posibilă invazie a Rusiei în Moldova”, a spus Nantoi, la televiziunea ucraineană Freedom.

„Desigur, majoritatea cetățenilor au apreciat pe 23 iunie când Ucraina și Moldova au devenit țări candidate la UE, dar este și un procent mare al celor care din inerție și influența propagandei ruse cred că, de exemplu, Putin apără în Ucraina așa numitele „DNR”și „LNR”, că Putin luptă cu nazismul în Ucraina”, a adăugat Nantoi.

„Cine îl susține pe Putin?”, a mai spus deputat PAS. „Sunt cei săraci, analfabeți, oamenii din generația mai în vârstă și cu părere de rău oamenii din diferite grupuri de etnii, dar de facto care sunt moștenitorii gândirii homo soveticus”, a comunicat deputatul.

„De aceea, și Rusia efectuează acest război hibrid împotriva Republicii Moldova, în care participă și Gazprom, și coloana a cincea rusă, și finanțarea ilegală a diferitor așa numite acțiuni de protest. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru că predecesorii noștri, timp de 30 de ani, nicicum nu s-au putut desprinde de complexul de inferioritate în fața Kremlinului”, a conchis Nantoi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: