Natalia Gavrilița, despre criticile opoziției privind prețul la gaz: „Ce îi încurcă să meargă acum să negocieze pentru țara lor?”
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița, despre criticile opoziției privind prețul la gaz: „Ce îi încurcă să meargă acum să negocieze pentru țara lor?”

Premierul Natalia Gavrilița consideră că politicienii din opoziție nu sunt sinceri atunci când critică prețul negociat de actualele autorități pentru gazul rusesc. În cadrul ediției din 21 noiembrie a emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV, șefa Guvernului a declarat că fostele guvernări nu au întreprins măsurile necesare pentru întărirea securității energetice a țării.

Gavrilița se arată sceptică față de faptul că o altă guvernare ar fi negociat un contact mai avantajos cu Gazprom.

Ce ar fi negociat ei în schimb au spus? Nu înțeleg ce îi încurcă să meargă acum să negocieze pentru țara lor, dacă pot obține un preț mai bun. Dar știm că, în trecut, Moldova plătea preț de piață și mai mare decât prețul de piață. Atunci și prețul de piață era jos, dar noi plăteam un preț mai mare decât piața. Unde erau capacitățile de negociere atunci?”, s-a întrebat retoric șefa Guvernului.

Prim-ministrul consideră că fostele guvernări nu au fost de bună-credință în gestionarea resurselor publice.

Atunci când se fac anumite afirmații, oamenii trebuie, în primul rând, să se gândească la credibilitatea celor care fac aceste afirmații. Ei au fost la putere mult timp. Nu am văzut nici prețuri mai avantajoase decât prețurile de piață de atunci, nici încercări de a crește capacitățile unor companii de stat. Dimpotrivă: am văzut scheme, intermediere, extragerea banilor din întreprinderi de stat. Și iată că plătim acum prețul. Cei care acum se dau mari și tari nu s-au ocupat de securitatea energetică a țării. Nu au investit în resurse regenerabile, nu au făcut rezerve, nu au capacitat întreprinderile de stat nici financiar, nici prin resurse umane”, a mai spus premierul.

Gavrilița a menționat că, în premieră, acum în Republica Moldova există întreprinderi de stat care înregistrează venituri și profituri, în pofida anului greu din punct de vedere economic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: