Natalia Gavrilița, întrevedere cu Nicolae Ciucă: România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița, întrevedere cu Nicolae Ciucă: România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova

România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova în procesul de dezvoltare și aderare la Uniunea Europeană (UE). O declarație în acest sens a fost făcută de prim-ministra Natala Gavrilița, astăzi, în cadrul întrevederii cu omologul său român, Nicolae Ciucă. Aflată la București, șefa Guvernului de la Chișinău îi mulțumește României și poporului român pentru sprijin și solidaritate.

„Susținerea și solidaritatea, de care dau dovadă poporul român și autoritățile române, ne ajută să facem față crizelor și instabilității generate de tensiunile la nivel regional. În același timp, România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova în procesul de dezvoltare și aderare la UE”, a declarat prim-ministra.

Premierul declară că țara noastră are nevoie de sprijinul României și în continuare atât în procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cât și în alte domenii, în mod special pentru asigurarea securității energetice a țării.

Un alt subiect abordat de oficiali astăzi ține de situația la frontiera de stat, precum și de necesitatea intensificării acțiunilor în vederea fluidizării traficului transfrontalier în punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România.

„În acest context, am accentuat și importanța accelerării construcției podului flotant de la Leova-Bumbăta. Republica Moldova propune ca noul punct de trecere să fie deschis și traficului internațional rutier, nu doar pentru traficul internațional de mărfuri”, a conchis Natalia Gavrilița.

Amintim că prim-ministra țării se află astăzi la București. Natalia Gavrilița va susține un discurs în cadrul „Moldova – Romania: Capital Bridges” – primul forum la nivel înalt dedicat promovării piețelor de capital de pe cele două maluri ale Prutului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: