Natalia Gavrilița spune că relația Moldovei cu Rusia „a devenit și mai complicată” în aceste momente 
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița spune că relația Moldovei cu Rusia „a devenit și mai complicată” în aceste momente 

Premierul moldovean Natalia Gavrilița spune că relația Republicii Moldova cu Federația Rusă, care a fost tensionată, acum este și mai complicată. Declarațiile au fost făcute de oficial în contextul războiului din Ucraina, la Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Premierul a fost întrebat ce relație are țara noastră cu Federația Rusă la moment, după ce statul rusesc a început operațiunea militară în Ucraina.

„Au fost zile de război, nu prea am comunicat, dar comunicăm pe canale diplomatice oficiale, prin intermediul ambasadei. Ministerul de externe își face treaba. Este o relație care a fost complicată, este și mai complicată acum. Există căi normale de diplomație care trebuie să funcționeze”, a comunicat Gavrilița.

Întrebată dacă politicienii mai sunt gata să vorbească cu Vladimir Putin în contextul ultimelor evoluții, premierul a spus: „Eu sunt gata să discut cu oricine, atâta timp cât este interesul oamenilor din această țară. Evident, condamnăm cu vehemență acțiunile împotriva Ucrainei. Acest război care vine cu încălcarea tuturor regulilor de drept internațional. Evident că există instituții internaționale care trebuie să se pronunțe, există declarații politice, există și căi juridice de demonstrare a crimelor de război”, a comunicat prim-ministrul.

„Trebuie să funcționeze toate aceste instituții, dar eu ca prim-ministru al Republicii Moldova îi asigur pe cetățeni că întotdeauna voi face tot posibilul ca să soluționez problemele lor pe orice cale care o consider legitimă”, a mai adăugat Gavrilița.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: