Natalia Gavrilița spune câte gospodării au fost afectate în urma căderii resturilor de rachetă rusească pe teritoriul Moldovei
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița spune câte gospodării au fost afectate în urma căderii resturilor de rachetă rusească pe teritoriul Moldovei

26 de gospodării au fost afectate în urma incidentului de astăzi la nordul localității Naslavcea, când fragmente dintr-o rachetă doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean au căzut în apropiere de satul Naslavcea, din nordul țării. Inspectoratul pentru Situații de Urgență urmează să evalueze pagubele, a anunțat luni seară, prim-ministra Natalia Gavrilița. 

„Oamenii din localitate au auzit și au văzut cu proprii ochi consecințele agresiunile militare ruse în țara vecină (…) Siguranța oamenilor nu este negociabilă”, a spus Natalia Gavilița.

În context, șefa Executivului a enumerat toate acțiunile pe care le-au întreprins autoritățile în urma acestui incident, între altele, menționând declararea persona not grata a unui diplomat rus.

La Naslavcea s-au deplasat polițiști și salvatori pentru a prelua probe și audia martori. IGSU a convocat de îndeată comisiile pentru situații excepționale locale care va evalua pagubele la cele 26 de gospodării”, a spus Gavrilița.

Reamintim că în această dimineață, resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse. Autoritățile ucrainene au anunțat că astăzi a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea.

Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: