Natalia Gavrilița: „Toată lumea înțelege că ne așteaptă o toamnă complicată”
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița: „Toată lumea înțelege că ne așteaptă o toamnă complicată”

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița a comunicat despre unele programe ale Guvernului care vor fi adoptate în viitorul apropiat. Oficialul moldovean a spus că este important ca membrii cabinetului de miniștri să vorbească despre planurile sale cu cetățenii, dat fiind faptul „că ne așteaptă o toamnă complicată”. 

În cadrul ședinței de Guvern din 22 iunie, Gavrilița le-a spus miniștrilor ca în perioada următoare să finalizeze procesele și să înceapă a discuta cu publicul despre strategiile la care au lucrat în ultima perioadă.

„Domnule Gherciu, eu vă rog până la sfârșitul lunii să fie finalizată strategia de securitate alimentară. Acum se vorbește foarte mult despre problemele agricultorilor, trebuie să oferim și o predictibilitate, care sunt planurile noastre, care sunt prioritățile la care noi lucrăm în contextul rectificării bugetului”, s-a adresat Gavrilița ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Premierul a mai îndemnat ministrul să finalizeze documentul cu acțiunile în domeniu pentru a-l consulta cu cetățenii.

„Să nu fie anxietate în sector pentru că toată lumea înțelege că ne așteaptă o toamnă complicată din cauza războiului din Ucraina și în special a problemelor de logistică”, a spus Gavrilița.

De asemenea, premierul s-a adresat ministrei Mediului pentru a prioritiza subiectele legate de aprovizionarea cu lemne. „Vă rog foarte mult acesta să fie principalul subiect la care să lucrăm, să avem un program de asigurarea cu lemne, să ne asigurăm că nu cresc prețurile”, a spus Gavrilița.

La fel, prim-ministra a menționat că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale lucrează la o strategie de securitate energetică.

„Trebuie să venim cu programe noi în contextul creșterii prețurilor și, cel puțin, la 1 septembrie să avem aceste programe pentru diferite categorii de cetățeni. (…) Este important să vorbim despre planurile noastre. Cetățenii trebuie să cunoască că avem mai multe programe de ajutor care vor fi adoptate în următoarele săptămâni și luni”, a conchis Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: