Natalia Gavrilița: „Toată lumea înțelege că ne așteaptă o toamnă complicată”
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița: „Toată lumea înțelege că ne așteaptă o toamnă complicată”

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița a comunicat despre unele programe ale Guvernului care vor fi adoptate în viitorul apropiat. Oficialul moldovean a spus că este important ca membrii cabinetului de miniștri să vorbească despre planurile sale cu cetățenii, dat fiind faptul „că ne așteaptă o toamnă complicată”. 

În cadrul ședinței de Guvern din 22 iunie, Gavrilița le-a spus miniștrilor ca în perioada următoare să finalizeze procesele și să înceapă a discuta cu publicul despre strategiile la care au lucrat în ultima perioadă.

„Domnule Gherciu, eu vă rog până la sfârșitul lunii să fie finalizată strategia de securitate alimentară. Acum se vorbește foarte mult despre problemele agricultorilor, trebuie să oferim și o predictibilitate, care sunt planurile noastre, care sunt prioritățile la care noi lucrăm în contextul rectificării bugetului”, s-a adresat Gavrilița ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Premierul a mai îndemnat ministrul să finalizeze documentul cu acțiunile în domeniu pentru a-l consulta cu cetățenii.

„Să nu fie anxietate în sector pentru că toată lumea înțelege că ne așteaptă o toamnă complicată din cauza războiului din Ucraina și în special a problemelor de logistică”, a spus Gavrilița.

De asemenea, premierul s-a adresat ministrei Mediului pentru a prioritiza subiectele legate de aprovizionarea cu lemne. „Vă rog foarte mult acesta să fie principalul subiect la care să lucrăm, să avem un program de asigurarea cu lemne, să ne asigurăm că nu cresc prețurile”, a spus Gavrilița.

La fel, prim-ministra a menționat că Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale lucrează la o strategie de securitate energetică.

„Trebuie să venim cu programe noi în contextul creșterii prețurilor și, cel puțin, la 1 septembrie să avem aceste programe pentru diferite categorii de cetățeni. (…) Este important să vorbim despre planurile noastre. Cetățenii trebuie să cunoască că avem mai multe programe de ajutor care vor fi adoptate în următoarele săptămâni și luni”, a conchis Gavrilița.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: