Natalia Morari a dezvăluit care este postul de televiziune care îi va găzdui noua emisiune
Full Article 3 minutes read

Natalia Morari a dezvăluit care este postul de televiziune care îi va găzdui noua emisiune

Noua emisiune a jurnalistei Natalia Morari va fi difuzată de postul de televiziune N4. Anunțul a fost făcut pe 5 mai.

Televiziunea N4 este locul unde ne vom revedea curând, dar și pe canalul meu de YouTube. Imediat ce finalizăm pregătirile tehnice voi anunța data la care începem, dar și mai multe detalii despre proiect”, a menționat Morari.

De precizat că postul N4 difuzează deja un talk show politic – „Puterea a patra”, moderată de către Gheorghe Gonța.

Pe 15 aprilie, Natalia Morari a anunțat că va reveni în curând pe micile ecrane și a precizat că compania sa de producție televizată Media Sapiens, fondată în 2013, a anunțat un tender pentru plasare la TV a noului proiect media pe care îl va lansa.

Natalia Morari nu a mai apărut la TV din septembrie

Pe 8 septembrie 2021, Natalia Morari a anunțat că ia o pauză de emisie și că iese temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii TV8. Motivul invocat este faptul că aceasta ar fi șantajată de către angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru că a avut o relație cu omul de afaceri Veaceslav Platon, care este și tatăl copilului său. Ulterior,  SIS a anunțat într-un comunicat de presă că va ancheta cazul și i-a recomandat jurnalistei să depună o plângere și la Procuratura Generală.

În seara de 8 septembrie, mai multe ONG-uri de media au semnat o declarație comună.

Considerăm că relația Nataliei Morari cu Veaceslav Platon ar putea submina încrederea consumatorilor de media într-o presă liberă și independentă. Regretăm declarația întârziată a Nataliei Morari. Gestul ei ar putea afecta imaginea TV8 drept o instituție media integră și independentă din punct de vedere a politicii editoriale”, se arată în declarația semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice și Asociația Media Guard.

Pe 12 septembrie, TV8 a publicat o declarație prin care a anunțat că se disociază complet și categoric de declarațiile făcute de jurnalista Natalia Morari. Postul de televiziune precizează că cele declarate de jurnalistă nu reprezintă politica editorială a departamentului de Știri TV, departamentului online și de producție ale postului.

„Subliniem că, imediat ce conducerea TV8 a fost informată de existența conflictului de interese, emisiunea de autor „Politica Nataliei Morari” a fost retrasă definitiv din grila postului. La fel, Natalia Morari a fost revocată imediat din structurile de administrare”, menționează în declarația sa administrația TV8.

Pe 18 octombrie, Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, a anunțat despre faptul că a fost acționată în judecată de către fosta membră a Asociației, Natalia Morari. Potrivit reprezentanților acesteia, jurnalista solicita să fie restabilită în calitate de membră.

Pe 21 octombrie, Morari a publicat un text prin care își explică decizia de a acționa în judecată Asociația Media Alternativă. Aceasta a scris că foștii săi colegi ar fi profitat de starea sa psihologică. Natalia Morari a menționat că a semnat cererea prin care a renunțat la statutul de membru-fondator într-o perioadă în care starea sa emoțională nu-i permitea să ia decizii echilibrate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: