NATO condamnă atacul asupra lui Navalnîi și solicită pedepsirea celor vinovați
Full Article 2 minutes read

NATO condamnă atacul asupra lui Navalnîi și solicită pedepsirea celor vinovați

Consiliul Atlanticului de Nord, principalul organism de luare a deciziilor al NATO, a condamnat tentativa de asasinare a lui Alexei Navalnîi şi a cerut aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi de acest atac, informează Digi24 cu referire la EFE şi Reuters.

„Astăzi (vineri – n.r.), toţi aliaţii au condamnat la unison acest atac. Folosirea oricărui tip de armă chimică dovedeşte o lipsă totală de respect faţă de viaţa omenească şi reprezintă o încălcare inacceptabilă a normelor şi regulilor internaţionale”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii Consiliului Atlanticului de Nord.

Aliaţii NATO au mai căzut de acord că Rusia trebuie să coopereze pe deplin cu o anchetă imparţială privind otrăvirea lui Navalnîi şi care să fie condusă de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice.

„Aliaţii NATO sunt de acord că Rusia trebuie să răspundă acum la întrebări serioase, iar guvernul rus trebuie să coopereze pe deplin cu Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice în cadrul unei investigaţii internaţionale imparţiale”, a mai declarat secretarul general al NATO.

Amintim că Alexei Navalnîi a fost spitalizat într-un spital din Omsk pe 20 august, după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care se deplasa spre Moscova. Familia și susținătorii politicianului au declarat că acesta ar fi fost otrăvit. Reprezentanții spitalului din Omsk au declarat că în organismul lui Navalnîi nu au fost găsite urme de otravă. Medicul-șef al spitalului susține că Navalnîi a suferit un dezechilibru al carbohidraţilor.

Apropiații lui Navalnîi au decis să îl transporteze într-o clinică din Germania, însă medicii din Omsk au refuzat acest lucru, motivând că starea politicianului este instabilă. Medicii au permis transportarea în Germania a lui Navalnîi abia pe 21 august. În dimineața de 22 august, acesta a fost transferat la spitalul Charité din Berlin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: