„Ne-ar putea costa mai mult să oprim lucrările decât să le finalizăm”. Dodon explică din ce motiv continuă reparația complexului „Eternitate”
Full Article 2 minutes read

„Ne-ar putea costa mai mult să oprim lucrările decât să le finalizăm”. Dodon explică din ce motiv continuă reparația complexului „Eternitate”

Reparația complexului memorial „Eternitate” continuă, în pofida stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Președintele Igor Dodon a menționat, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” că lucrările au fost inițiate înainte de izbucnirea focarului, iar stoparea acestora ar putea costa mai scump decât finalizarea acestora. Totodată, șeful statului a menționat că sărbătoarea Ziua Victoriei din 9 mai nu a fost deocamdată anulată. 

„Sunt de acord că în această perioadă prioritară este sănătatea oamenilor și suportul pentru agenții economici și oamenii care au rămas fără lucru. Aceste reparații au început cu mult înainte de izbucnirea crizei, din câte cunosc eu. Trebuie de văzut dacă poate fi stopată la această etapă, dacă acolo sunt puse schele ar putea fi mai scump să stopăm lucrările decât să le finalizăm”, a explicat Igor Dodon.

Precizăm că lucrările de reabilitare a compelxului memorial „Eternitate” urmau să fie finalizate pe 9 mai. Costul acestora este de 2 mln de lei.

În ceea ce privește celebrarea Zilei Victoriei din 9 mai, Igor Dodon a menționat că deocamdată sărbătoarea nu a fost anulată, iar subiectul rămâne deschis. Potrivit acestuia, totul depinde de felul cum va evolua situația epidemiologică.

„La această etapă nu am luat o decizie finală dacă va avea loc sau nu celebrarea zilei de 9 mai. Vom vedea cum va evolua situația în următoarele săptămâni. Nici chiar în Rusia nu a fost încă anulată parada. de aceea, vom vedea. Dacă pandemia va continua, evident, vom fi nevoiți să anulăm unele manifestări, mai ales că sunt manifestări de amploare”, a spus liderul statului.

Amintim că despre necesitatea reabilitării complexului memorial „Eternitate” a anunțat în luna ianuarie președintele Igor Dodon, iar ulterior și premierul Ion Chicu. Șeful cabinetului de miniștri a subliniat că memorialul nu a fost reparat de peste 10 ani și este nevoie de o reparație capitală a acestuia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: