Negocieri directe cu Pfizer. Moldova vrea să cumpere 700 de mii de doze de vaccin anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Negocieri directe cu Pfizer. Moldova vrea să cumpere 700 de mii de doze de vaccin anti-Covid

Republica Moldova negociază cu compania Pfizer/BioNTech achiziționarea unui lot de 700 de mii de doze de vaccin anti-Covid. Declarația a fost făcută de către secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii Igor Curov în cadrul unei conferințe de presă din 5 mai.

„Producătorul Pfizer a răspuns, totuși, la adresările MSMPS și deja în momentul acesta sunt desfășurate negocieri directe fără publicare în coformitate cu legislația. Este vorba despre achiziționarea unui lot de vaccinuri Pfizer pentru Republica Moldova. Am solicitat oferta comercială pentru 700 de mii de doze”, a precizat Igor Curov și a adăugat că numărul de doze depinde de capacitatea producătorului de a livra serul în Moldova.

În același timp, prin platforma COVAX, în luna mai, este așteptat încă un lot de vaccinuri cu titlul de donație.

„Cu restul producătorilor de vaccinuri suntem deocamdată la etapa de solicitare a ofertelor din partea lor și așteptăm răspuns”, a conchis Curov.

Amintim că, în Republica Moldova, campania de imunizare contra Covid-19 a demarat pe 2 martie. Până în prezent, în țară, a fost vaccinată 4% din populația țării. Numărul persoanelor imunizate în afara țării nu este deocamdată cunoscut.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: