Nemerenco nu crede că medicii au transmis presei fotografia copilului cu malformații din nordul țării. Versiunile ministrei
Full Article 2 minutes read

Nemerenco nu crede că medicii au transmis presei fotografia copilului cu malformații din nordul țării. Versiunile ministrei

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că este puțin probabil ca pozele cu copilul născut cu grave malformații, recent, în nordul țării, să fi fost scurse în mass-media din vina medicilor. Oficiala nu exclude, însă, că presa ar fi folosit o imagine simbol, și nu una autentică, sau că poza ar fi ajuns pe internet după ce bunica ar fi arătat-o mai multor vecini. Nemerenco spune că a tras concluziile urmare a unei investigații demarate de Ministerul Sănătății.   

„Noi am făcut o investigație. Pozele nu au fost plasate de medici. Medicii într-adevăr au făcut fotografii. Din punct de vedere medical, este un caz foarte interesant. În cazurile în care în maternități se nasc astfel de copii, se scriu articole științifice, sunt publicate în reviste științifice, deoarece aceste cazuri sunt, într-adevăr, foarte rare și interesante din punct de vedere medical. Poze au fost efectuate nu doar de către medici. (…) Au fost transmise de fapt de către medici la familie. Din câte cunoaștem, familia a fost contactată de canalele mass-media. După analiza noastră, poza apărută în mass-media este una blurată, noi presupunem că ea a fost luată, de fapt, ca o poză simbol, deoarece poze pe internet mai sunt la acest capitol. Totodată, oamenii din sat au spus că bunica a arătat tuturor această poză. Astfel, nu avem nici un argument să presupunem că această scurgere a avut loc direct de la medici”, a declarat Ala Nemerenco pentru jurnaliști, potrivit unui video publicat de portalul Agora.

Amintim că o femeie a născut în Moldova un copil cu două capete, la mijlocul lunii ianuarie, curent, iar bebelușul a murit. Din informațiile scurse în presă, se pare că a fost vorba despre nașterea unor gemeni siamezi – fenomen rar, care se întâlnește cu frecvența de la 1 la 50,000 nașteri până la 1 la 200,000 nașteri (conform Wikipedia).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: