NewsMaker este unul dintre câștigătorii Hackathonului media „Puterea a cincea”. Ce vom face cu banii primiți? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

NewsMaker este unul dintre câștigătorii Hackathonului media „Puterea a cincea”. Ce vom face cu banii primiți? (VIDEO)

Portalul NewsMaker (NM) este unul dintre câștigătorii celei de-a șaptea ediţii a Hackathonului media „Puterea a cincea”. Timp de trei zile, în perioada 25-27 iunie 2021, opt echipe înscrise în concurs și-au testat creativitatea pentru a dezvolta instrumente online, prin care să interacționeze eficient cu consumatorii de media. În final, patru echipe au fost desemnate câştigătoare. 

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desemnat duminică, 27 iunie 2021, câștigătorii celei de-a șaptea ediţii a Hackathonului media „Puterea a cincea”. Acestea sunt:

  1. Echipa NewsMaker, care a propus un bot care va interacționa cu cititorii platformei, pentru a le personaliza experiența de consum a informației. Botul este deocamdată în etapa de testare. O puteți face și voi AICI.
  2. Echipa Moldova.org, care va dezvolta un agregator de știri atent la calitatea informației, descurajând distribuirea dezinformării. Echipa se va ghida de rezultatele monitorizărilor disponibile pe platforma Media Radar.
  3. Echipa Cu Sens, care a propus o platformă de monitorizarea a activității deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, proces în care vor fi implicați și urmăritorii instituției media.
  4. Echipa TV8, care va monitoriza cum sunt cheltuiți banii publici, într-un mod interactiv și prin implicarea reporterilor și consumatorilor de media.

Toate prezentările echipelor le puteți vedea AICI.

Echipele au fost premiate cu câte 5000$ fiecare. În următoarele luni, proiectele vor fi definitivate şi lansate oficial publicului larg. Ulterior, aplicaţiile vor putea fi integrate pe platformele online ale instituțiilor media.

Proiectele au fost jurizate de Elnara Petrova, directoarea Agenției de marketing NextMedia din Sankt-Petersburg, Rusia, Oxana Iuteș, directoare adjunctă, Internews în Moldova, Dona Școla, co-fondatoare, Generator Hub, Vitalie Eșanu, expert în domeniul IT și Dumitru Talmazan, expert în comunicare digitală.

A șaptea ediţie a hackathonului media Puterea a cincea a fost organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii și responsabilităţii în Moldova (MEDIA-M)”, finanţat de USAID şi UK şi implementat de Internews în Moldova.

***

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: