captură video

Șor a trecut la tablă, iar socialiștii pregătesc un plan anticriză. Activitatea guvernului, în ochii opoziției

Partidul Socialiștilor și Partidul „Șor” au venit cu reacții la un an de la învestirea Guvernului Gavrilița. Ambele formațiuni politice critică acțiunile guvernării menționând că este „cea mai incompetentă” din ultimii 30 de ani. Între timp, pe 8 august, prim-ministra, a declarat că în acest an, guvernarea a fost nevoită să facă față unui șir de crize, fiind unul dintre cei mai grei ani din istoria țării.

PSRM a emis astăzi un comunicat de presă în care afirmă că va prezenta în luna septembrie un plan anti-criză „de amploare” care va include propuneri de soluționare a celor mai stringente probleme din Republica Moldova. Totodată, ei insistă pe demisia Guvernului și tragerea la răspundere a demnitarilor care au luat decizii în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor.

Raportul Guvernului privind rezultatele unui an de activitate a cabinetului Nataliei Gavrilița poate fi, de asemenea, considerat o batjocură față de populația țării (…). În doar un an de guvernare, autoritățile „au reușit” să lichideze universități, să piardă Portul Giurgiulești și Stadionul Republican, să distrugă cele mai mari întreprinderi, să aducă în prag de faliment sute de fermieri și întreprinderi mici din întreaga țară”, se arată în comunicatul socialiștilor.

Și liderul fugar al Partidului „ȘOR” Ilan Șor și-a expus opinia cu privire la activitatea Guvernului Gavrilița.

„Cum poți să ieși în fața oamenilor și să te lauzi cu unele realizări si succese, când tu și toți oamenii știu ca nu ai realizat nimic, dar ai distrus si tot ce a fost?! Cum poți să minți continuu fără nerușinare? Absolut nimic din ce a promis PAS în campania electorală nu s-a îndeplinit”, a scris Șor pe canalul său de Telegram.

Amintim că Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurământul de învestire în funcție la 6 august 2021. Garnitura guvernamentală este formată din 13 ministere, față de nouă câte au fost până la preluarea guvernării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: