Niciun punct din partea juriului Ucrainei pentru „Soarele și Luna”. Țările care au susținut prestația Moldovei la Eurovision 2023
Full Article 2 minutes read

Niciun punct din partea juriului Ucrainei pentru „Soarele și Luna”. Țările care au susținut prestația Moldovei la Eurovision 2023

Prestația Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023 a fost susținută de juriul statelor participante la Eurovision cu 20 de puncte. Norvegia i-a acordat lui Pasha Parfeni 8 puncte, iar România – 7. Alte 3 puncte au fost oferite de San Marino, iar 2 puncte de Armenia. Niciun vot pentru Moldova nu a venit, în acest an, însă, din partea juriului țării vecine, Ucraina.

Pe de altă parte, publicul a oferit interpretului din Republica Moldova – 76 de puncte. Punctajul maxim, 12, a fost oferit de România, care a ratat calificarea în finala ESC. 8 puncte au fost oferite reprezentantului Republicii Moldova de publicul din Franța, 6 – Ucraina, 5 – Israel, 4 – Irlanda. Cu câte 3 puncte țara noastră a fost susținută de publicul din Finlanda, Georgia și San Marino. Lituania ne-a oferit 2 puncte, iar Croația, Spania, Danemarca, Cipru și Marea Britanie – câte un punct.

La rândul său, Republica Moldova a acordat punctajul maxim de 12 puncte Suediei, 10 puncte – Italiei, 8 puncte – Portugaliei, 7 puncte – Estoniei, 6 puncte – Ucrainei, 5 puncte – Australiei, 4 puncte Ciprului, 3 puncte – Spaniei, 2 puncte Armeniei și 1 punct Albaniei.

Marea finală a celui mai prestigios concurs de muzică Eurovision Song Contest 2023 s-a desfășurat pe 13 mai, la Liverpool. Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni cu piesa „Soarele și Luna”, s-a clasat pe locul 18. Interpretul a acumulat, în total, 96 de puncte din partea publicului și a juriilor naționale. Țara câștigătoare în acest an este Suedia, reprezentată de Loreen, care a interpretat melodia „Tattoo”.

După concurs, Pasha Parfeni a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care au susținut și au sprijinit prestația Moldovei la Liverpool.  „Noi ne-am dăruit la maxim pentru Moldova!”, a scris artistul.

Anul trecut Republica Moldova a fost reprezentată de trupa Zdob și Zdub și frații Advahov, care s-au clasat pe locul 7 în finală. Cel mai bun rezultat al Republicii Moldova a fost în 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa „Hey Mamma”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: