Nicolai Baskov poate fi arestat în Ucraina, după declarațiile sale pro-război
Full Article 2 minutes read

Nicolai Baskov poate fi arestat în Ucraina, după declarațiile sale pro-război

Artistul rus Nicolai Baskov a dobândit statut de „suspect” în Ucraina, iar instanța de judecată a dat undă verde pentru arestarea acestuia. Anunțul a fost făcut de către procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, pe 7 martie. Acțiunile au loc după ce interpretul și-a manifestat susținerea pentru invazia Ucrainei de către Rusia.

Mă adresez către dvs fără zâmbet teatral, fără șmecherie. La ce bun toate astea? Aș spune mai multe, însă funcția nu-mi permite. Într-un stat de drept, reprezentanții organelor de drept sunt nevoiți să adopte decizii justificate fără nicio excepție. Prin urmare, nici statutul dvs procesual nu poate fi o excepție. Prin acțunile dvs ați făcut propagandă, ați justificat războiul, ați chemat la moarte în Ucraina și noi nu putem ignora aceste fapte. Conștientizați că îndemnul pe care l-ați făcut pe rețelele de socializare – înseamnă milioane de cetățeni ruși „infectați” de „opinia” dvs”, a argumentat procurorul general al Ucrainei.

Amintim că, anterior, Nicolai Baskov a scris pe pagina sa de Instagram: „Rusia nu începe războiul. Rusia îl încheie”.

 

Nicolai Baskov poate fi arestat în Ucraina, după declarațiile sale pro-război

Instagram

Anterior, au intrat în vizorul Procuraturii Generale a Ucrainei regizorul rus Nikita Mihalkov, cântărețul Oleg Gazmanov și moderatoarea TV Tina Kandelaki.

***

Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. De atunci, în Republica Moldova au ajuns circa 250 de mii de refugiați ucraineni. Circa 100 de mii au rămas temporar în țara noastră. Pentru informații despre condițiile de intrare în Republica Moldova, linia verde pentru refugiați, dar și alte subiecte importante la acest subiect accesați pagina oficială a Guvernului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: