Nicu Popescu, către miniștrii Consiliului Europei: „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat o tragedie de neimaginat”
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu, către miniștrii Consiliului Europei: „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat o tragedie de neimaginat”

Vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu participă la cea de-a 132-a Sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, care se desfășoară în Italia, la Torino. Oficialul moldovean le-a spus miniștrilor europeni că din primele zile ale războiului din țara vecină, Moldova și-a deschis ușile pentru refugiații ucraineni care au fugit de ororile conflictului. Totodată, Popescu a menționat că războiul „a declanșat o tragedie de neimaginat”.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat o tragedie de neimaginat pe întregul continent european, motiv pentru care țara noastră a susținut excluderea Federației Ruse din organizație”, a scris Popescu, pe Facebook, făcând referire la discursul său.

Oficialul moldovean spune că s-a mai referit și la cooperarea dintre Consiliul Europei și țara noastră.

„Am punctat angajamentul incontestabil al guvernului de reformare a instituțiilor. Aici reforma justiției ocupă un loc central, iar Grupul de experți de nivel înalt în domeniul justiției al Consiliului Europei are un rol special în acest proces”, a adăugat ministrul.

Popescu mai spune că în ceea ce privește „situația gravă a drepturilor omului în regiunea transnistreană” a Republicii Moldova, a exemplificat modul de funcționare al școlilor cu predare în grafie latină din regiune, cunoscut la CEDO drept grupul Catan.

„Îi admirăm pe copiii, familiile, profesorii și personalul tehnic al acestor școli pentru voința de a învăța în limba maternă, în limba română”, a adăugat el.

Totodată, ministrul declară că a folosit această ocazie publică pentru a face apel de a susține R. Moldova în aspirațiile de a obține statutul de stat candidat la Uniunea Europeană.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: