Nicu Popescu, despre exercițiile militare din regiunea transnistreană: „Nu sunt un gest care ajută la calmarea situației regionale”
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu, despre exercițiile militare din regiunea transnistreană: „Nu sunt un gest care ajută la calmarea situației regionale”

Autoritățile Republicii Moldova au cunoscut despre desfășurarea exercițiilor militare desfășurate în regiunea transnistreană, însă acest lucru contravine legislației naționale. În cadrul unei conferințe de presă, vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a precizat că acțiunile din stânga Nistrului, contravin obligațiilor internaționale a Federației Ruse, dar și a legislației naționale.

„Nu sunt un gest care ajută la calmarea situației regionale”, a spus Popescu.

Cât ține de o eventuală escaladare a situație dintre Ucraina și Federația Rusă, vicepremierul a specificat că Moldova este pregătită pentru orice scenariu.

„Orice interacțiune între state, inclusiv între Rusia și Ucraina, din perspectiva noastră, sperăm că se va face prin metode pașnice, conform legislației internaționale. Pe partea noastră, promovăm că orice stat are dreptul suveran de a decide ce soluții alege pentru asigurarea propriei securități. Ne îngrijorează aceste evoluții, ca stat ca instituții de stat, ca Guvern suntem pregătiți pentru a reacționa prompt și în interesul național la orice evoluție din regiune. Noi nu putem prezice care vor fi aceste evoluții. Noi suntem gata de orice scenarii”, a conchis Popescu.

Amintim că grupul operativ al trupelor ruse din Transnistria (GOTR) a efectuat exerciții militare în stânga Nistrului. Despre acest lucru a scris lenta.ru, citând serviciul de presă al Districtul militar Vest al Federației Ruse, în subordinea căruia se află contingentul de militar rus din Transnistria.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: