Nicu Popescu pleacă la Bruxelles și la Stockholm. Va discuta inclusiv cu Mircea Geoană
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu pleacă la Bruxelles și la Stockholm. Va discuta inclusiv cu Mircea Geoană

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a anunțat că efectuează o vizită de lucru la Bruxelles și Stockholm. Popescu a spus că va avea întrevederi cu oficiali europeni, printre care Mircea Geoană. În cadrul vizitei, a precizat ministrul, se va discuta despre accelerarea procesului de aderarea a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

În perioada 6-8 iunie întreprind vizite de lucru la Bruxelles și la Stockholm în vederea promovării și accelerării procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Marți, 6 iunie, la Bruxelles, voi avea întrevederi cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, Gert Jan Koopman, directorul general pentru politică europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea precum și cu alți oficiali europeni. Miercuri și Joi, 7-8 iunie, la Stockholm, mă voi întâlni cu Tobias Billström, ministrul suedez al afacerilor externe, cu Jessika Roswall, ministra pentru afaceri europene și cu alți oficiali suedezi”, a anunțat Popescu, pe rețelele de socializare.

De asemenea, oficialul de la Chișinău a menționat că programul său de lucru include și participarea la conferința anuală a Consiliul European pentru Afaceri Externe.

***

În mai 2023, Nicu Popescu a declarat într-un interviu pentru NM că scopul autorităților este ca, până la sfârșitul anului 2023, să convingă Comisia Europeană că Moldova este gata să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit lui Popescu, țara noastră trebuie să arate că are progrese și că procesele din justiție încep să se miște – „și ele se mișcă nu doar pe hârtie”.

Pe 5 iunie 2023, Popescu a spus că Olanda, Danemarca, Suedia, Austria sunt printre statele care „pun foarte multe întrebări”, iar Republica Moldova mai are de muncă în a le convinge că este gata să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană. Întrebările statelor sunt predominant legate de corupție și domeniul justiției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: