Noi detalii despre bărbatul din Anenii Noi care amenința că își omoară copiii minori. Două persoane a fost rănite, inclusiv un polițist (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Noi detalii despre bărbatul din Anenii Noi care amenința că își omoară copiii minori. Două persoane a fost rănite, inclusiv un polițist (VIDEO)

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat detalii despre incidentul din raionul Anenii Noi, în care un bărbat a amenințat că își va omorî cei trei copii, dacă soția sa nu se va întoarce la el. În operațiune a fost implicat ministrul de Interne Pavel Voicu, precum și șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu.

Astăzi, în jurul orei 06:00, poliția din Anenii Noi a fost alertată de o femeie, locuitoare a satului Mereni, care a comunicat că ruda sa, un bărbat de 24 de ani, fiind în stare de ebrietate, s-a întors la domiciliu, manifestând un comportament agresiv față de membrii familiei.

În timpul nopții, bărbatul și-a sunat soția, amenințând-o că, o va omorî dacă aceasta va da declarații împotriva lui, într-o cauză penală în care este vizat.

Speriată, femeia a plecat de acasă, lăsând copiii în grija unei rude. Dimineața, bărbatul a venit acasă în stare de ebrietate avansată. El a rănit-o cu cuțitul pe femeia care se afla cu copiii și a luat ostatici cei trei minori de 7, 4 și unul de numai un an.

Femeia a reușit să fugă și să anunțe polițiștii. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție, angajații Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, cei de la Inspectoratul Național de Investigații, mascații de la BPDS ”Fulger”, specialistul psiholog și procurorii.

După lungi tratative cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu și cu șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, acesta continua să țină cuțitul în regiunea gâtului copilului de 4 anișori, luat ostatic, amenințând că îl omoară.

La un moment dat, șeful poliției a considerat că viața acestui copil este într-un pericol iminent și a decis să intervină personal în forță, reușind să-l salveze.

Exact în acel moment, datorită intervenției profesioniste a angajaților BPDS „Fulger” și cei de la INI, bărbatul a fost pus la pământ

În timpul operațiunii de salvare, un angajat al poliției a fost rănit, având nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit poliției, bărbatul este tatăl biologic al copilului de un anișor, ceilalți doi copii fiind ai femeii din altă căsătorie.

Acesta este fost militar în cadrul forțelor armate și are o pregătire fizică foarte bună. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, având în aerul expirat 0,71 mg/l.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, în baza art.280 „Luarea de ostatici”, alin. (2), lit. b) și c) din Codul Penal al Republicii Moldova. Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore.

De asemenea, în cadrul urmăririi penale, se efectuează și alte acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație, destinate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și acumularea probelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: