Noi detalii despre perchezițiile în care sunt vizați trei angajați ai Asociației Medicale Teritoriale Râșcani
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre perchezițiile în care sunt vizați trei angajați ai Asociației Medicale Teritoriale Râșcani

Procuratura a publicat noi amănunte de la perchezițiile privind certificatele de vaccinare anti-COVID-19 false de la angajații Asociației Medicale Teritoriale Râșcani a municipiului Chișinău.

Suplimentar celor peste 100 de certificate de vaccinare anti-COVID-19 false, oamenii legii urmează să investigheze și alte segmente ale faptelor infracționale, urmare a perchezițiilor din prima parte a zilei de luni.

Astfel, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și certificate de vaccinare anti-COVID-19 care se aflau fizic în incinta I.M.S.P. A.M.T. Râșcani, valabilitatea cărora urmează să fie verificată, existând o bănuială rezonabilă că acestea ar fi fost contrafăcute.

De asemenea, au fost depistate înscrisuri de ciornă care conțineau informații ce vizau date de identitate, inclusiv IDNP anumitor persoane, mențiuni privitor la aflarea lor peste hotare. Procurorii PCCOCS bănuiesc că se urmărea sau a avut loc contrafacerea certificatelor cel puțin a unei părți a numărului persoanelor vizate în înscrisuri, așa cum astfel de date de obicei sunt indicate în formulare dedicate.

Cert este faptul că cele peste 100 certificate false au fost eliberate și conțineau date privind vaccinarea în privința unor persoane care fizic erau în afara republicii. În urma examinării și verificărilor, toate certificatele constatate false vor fi radiate din baza de date, astfel încât toate persoanele care le-au obținut urmează să fie repuse în situația inițială de până la emiterea lor frauduloasă și, deci, vor putea parcurge procedurile care se impun emiterii lor legale”, au precizat procurorii.

PCCOCS s-a referit și la confuzia creată după ce a anunțat inițial că perchezițiile au avut loc în incinta spitalului „Sfânta Treime” din Chișinău.

Acesta este nu doar în proximitatea geografică imediată a I.M.S.P. A.M.T. Râșcani, ci și au funcționat anterior în comun, ultima fiind în subordinea spitalului – confuzie pentru care ne exprimăm regretul, atât față de cadrele medicale ale instituției, cât și față de administrația acesteia”, a conchis PCCOCS.

Anterior, PCCOCS a precizat că trei lucrători medicali au fost vizați în cadrul pechezițiilor inițiate pe 7 februarie: doi asistenți medicali și un vicedirector al I.M.S.P. A.M.T. Râșcani.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: