Noi filmări la Chișinău și restricții de circulație: o rută de troleibuz își modifică itinerarul 
Full Article 3 minutes read

Noi filmări la Chișinău și restricții de circulație: o rută de troleibuz își modifică itinerarul 

În seara zilei de 18 spre 19 aprilie va fi sistat temporar traficul rutier pe strada Mihail Kogălniceanu, tronsonul cuprins între străzile Tighina și Ismail. Restricțiile vor fi valabile în intervalul orelor 19:00 – 03:00. În acest timp vor avea loc filmările unui proiect cinematografic. În legătură cu aceasta, itinerarul rutei de troleibuz nr. 3 va fi modificat. Precizările au fost făcute de reprezentanții Primăriei Chișinău. 

Primăria Chișinău a anunțat că joi, 18 aprilie 2024, în intervalul orelor 19:00 – 03:00 va fi sistat temporar traficul rutier pe str. M. Kogălniceanu, tronsonul cuprins între străzile Tighina și Ismail, în legătură cu desfășurarea acțiunilor de filmare pentru realizarea unui proiect cinematografic.

„Activitățile au fost avizate de către autoritățile centrale de profil, de Inspectoratul General al Poliției și de Inspectoratul General al Carabinierilor, care vor asigura ordinea publică pe toată perioada derulării filmărilor”, au comunicat autoritățile.

Se menționează că, în intervalul orelor 10:00-23:00, itinerarul rutei de troleibuz nr. 3 se modifică după cum urmează: tur: de pe str. Constantin Stere pe str. Alexei Şciusev, str. București, str. V. Alecsandri și în continuare pe traseul stabilit; retur: – pe traseul stabilit.

„Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor polițiștilor, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere. Primăria Chișinău solicită scuze și înțelegere cetățenilor pentru incomoditățile create”, se arată în declarația autorităților.

***

Amintim, pe 3 aprilie, mai mulți locuitori ai capitalei s-au plâns pe ambuteiajele din oraș. Traficul a fost îngreunat în legătură cu vizita premierul Belgiei în Moldova și restricțiile de circulație pe unele străzi, precum și din cauza unor filmări în sectorul Buiucani. Cele din urmă, la fel, au condus la restricționarea traficului pe mai multe străzi. Unii internauți au spus le-a trebuit mai mult de două ore ca să ajungă la muncă, iar alții au declarat că au renunțat și s-au întors acasă. Detalii AICI.

Regizoarea proiectului cinematografic, filmarea căruia a paralizat capitala, a declarat că producția de film înseamnă „multă logistică” și că blocarea străzilor temporar sau parțial, în acest scop, este „ceva normal în toate țările”. Detalii AICI.

Primarul municipiului Chișinău Ion Ceban a menționat că toate instituțiile statului au fost vizate cu privire la filmarea proiectului cinematografic și că „nu este corect” că se încearcă a face din Primăria Chișinău „singurul vinovat”. Ceban declara că pe de o parte înțelege „indignarea oamenilor”, iar pe de altă parte aceștia ar trebui să se bucure când Chișinăul apare în pelicule. Detalii AICI.

Proiectul cinematografic urmează să fie filmat până pe 16 mai. În această perioadă, mai multe străzi din capitală vor fi parțial sau complet blocate, în timpul filmărilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: