Noi informații despre dispariția Mădălinei Cojocari: mama fetiței a vorbit despre faptul că tatăl vitreg „a dat-o pe bani”
Full Article 4 minutes read

Noi informații despre dispariția Mădălinei Cojocari: mama fetiței a vorbit despre faptul că tatăl vitreg „a dat-o pe bani”

Presa din Statele Unite a publicat pe 19 iulie noi informații despre cazul dispariției Mădălinei Cojocari, fetița originară din Republica Moldova. Potrivit unor documente desecretizate recent, mama copilei, Diana Cojocari, a vorbit despre faptul că tatăl vitreg al fetei ar fi putut să o vândă, informează WSOC-TV9.

În timp ce ascultau convorbirile ei din închisoare, poliția a auzit-o pe mama Madalinei Cojocari evocând posibilitatea ca tatăl vitreg al fetei să o fi dat pe aceasta „pe bani”, după cum arată dosarele judiciare recent desecretizate. Fetița, în vârstă de 11 ani la momentul respectiv, a dispărut din noiembrie. Documentele datează din martie, dar abia în această săptămână au fost făcute publice. Înregistrările indică faptul că autoritățile au ascultat convorbirile telefonice ale părinților Madalinei Cojocari în timp ce aceștia se aflau încarcerați în Charlotte și au trimis, de asemenea, un informator pentru a împărți o celulă cu Christopher Palmiter, tatăl vitreg al fetei. Ambii au fost acuzați în decembrie după ce nu au raportat dispariția Madalinei timp de trei săptămâni.

„Într-o convorbire înregistrată din închisoare între Diana și mama ei, femeile discută despre o geantă cu bani, despre retragerea de bani și despre o „teorie conform căreia Chris a dat-o pe fată pentru bani””, potrivit unui document. Într-o altă convorbire înregistrată între Palmiter, fratele său și cumnata sa, acesta a menționat că Cojocari „avea o mulțime de bani la ea și nu știa de unde provin”, potrivit mandatului. Madalina a fost văzută ultima dată pe 21 noiembrie, când imaginile de supraveghere au înregistrat-o coborând din autobuzul școlar la o stație din apropierea casei sale din Cornelius. Mama și tatăl ei vitreg nu au raportat dispariția până pe 15 decembrie, după ce școala a devenit îngrijorată de absența ei.

Autoritățile locale și FBI-ul au confirmat că căutarea Madalinei s-a extins dincolo de zona Charlotte, deoarece au fost primite numeroase informații în cazul foarte mediatizat al copilului dispărut. Mandatele de percheziție din comitatul Mecklenburg confirmă că poliția a obținut înregistrări video de supraveghere dintr-un loc din apropierea Sugar Mountain și crede că Madalina era cu un bărbat acolo pe 16 decembrie, a relatat marți WBTV, citând documente judiciare. Bărbatul, potrivit WBTV și WSOC, ar putea fi una dintre rudele lui Cojocari. Mandatele de percheziție sigilate anterior includ detalii de la informatorul confidențial din închisoare care l-a văzut pe Palmiter scriind în jurnalul său. El își amintea de dispariția Madalinei și scria ceea ce își amintea, a spus Palmiter, potrivit informatorului.

Palmiter a fost văzut ultima dată scriind în el pe 8 martie, conform mandatului de percheziție pe care autoritățile l-au folosit ulterior pentru a-i confisca caietul și alte înscrisuri.

În dosarele tribunalului și ale poliției obținute anterior de Observer, oficialii au oferit detalii despre explicațiile ambigue pe care părinții Madalinei le-au dat cu privire la momentul în care aceasta a dispărut și la motivul pentru care nu au raportat dispariția.

Aceste înregistrări ale arestării arată că în noaptea de 23 noiembrie, când mama ei susține că Madalina a dispărut, părinții ei se certau. Mama ei le-a spus anchetatorilor că a crezut că soțul ei, tatăl vitreg al Madalinei, le-a pus familia în pericol. Ea l-a întrebat dacă știa unde se află Madalina și dacă a ascuns-o. El a întrebat-o la fel. Cei doi adulți sunt în detenție.

Pe 11aprilie, Mădălina a împlinit 12 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: