„Noi o să încercăm să-i „recolorăm”, să devină mai europeni”. PDM vrea să preia responsabilitățile pentru politica externă a R. Moldova
Full Article 2 minutes read

„Noi o să încercăm să-i „recolorăm”, să devină mai europeni”. PDM vrea să preia responsabilitățile pentru politica externă a R. Moldova

Partidul Democrat din Moldova (PDM) susține că vrea să preia responsabilitățile din cadrul guvernării care țin de politica externă a Republicii Moldova. Precizările au fost făcute de către președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov, după o întâlnire cu grupul de lucru al Partidului Socialiștilor (PSRM), privind crearea unei coaliții de guvernare la nivel oficial.

„Am avut un schimb de păreri pentru crearea unei coaliții de guvernare și a crea perspective pentru a stabiliza situația din R Moldova. Noi am venit cu un proiect pentru Moldova europeană, care înseamnă un angajament politic din partea PDM și în baza acestui proiect vom vedea ce responsabilități ne putem asuma. Partidul Democrat, dacă intră la guvernare, va fi garantul pentru Moldova că nu vom devia de la parcursul european. Nu numai că vom realiza programul care stă în fața noastră, semnat cu UE, dar vom lichida și restanțele”, a declarat Dumitru Diacov.

Întrebat cum va colabora PDM cu PSRM, având în vedere că socialiștii promovează o politică externă pro-est, Diacov a spus: „Noi o să încercăm să-i „recolorăm”, să devină mai europeni”.

Președintele de onoare al PDM a precizat că nu s-a discutat despre nume concrete ale viitorilor miniștri.

„Nu am discutat nimic despre candidați. Am făcut un schimb de păreri la partid, pe întreaga listă, dacă avem persoane pregătite pentru acest domeniu. Știți că avem oameni care au lucrat în toate sectoarele guvernării”, a precizat acesta.

Totodată, Dumitru Diacov a sugerat că în documentul semnat cu PSRM s-ar putea regăsi prevederile semnate anterior cu blocul ACUM.

„Am studiat programul care a fost semnat cu ACUM, ceea ce privește politica externă cred că vom prelua, ca să evităm speculațiile. Dacă ACUM a semnat aceste angajamente, noi de ce nu putem face același lucru?”, a menționat Diacov.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: