Noi reguli de intrare pe teritoriul Ucrainei, începând cu 13 august. Precizările ambasadei Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Noi reguli de intrare pe teritoriul Ucrainei, începând cu 13 august. Precizările ambasadei Republicii Moldova

Cetățenii Republicii Moldova vor putea intra pe teritoriul Ucrainei fără să stea în carantină timp de 14 zile cu condiția că vor prezenta rezultatul negativ la testul COVID-19. Mecanismul respectiv a intrat în vigoare astăzi, 13 august, informează ambasada Republicii Moldova în Ucraina.

Potrivit sursei citate, este necesară prezentarea la punctele de trecere a frontierei a rezultatului negativ la testul COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării frontierei, într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză).

Cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere a frontierei rezultatul negativ la testul COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu sau să fie plasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea în telefonul mobil a aplicației „Acțiune acasă”.

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova, care se află în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, pot efectua testul la COVID-19 (prin metoda PCR) la laboratoarele medicale ucrainene, în decurs de 48 ore de la data traversării hotarului.

Ambasada mai informează că moldovenii sunt obligați să prezinte polița de asigurare la punctele de trecere a frontierei. Aceasta va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea infecției COVID-19.

Menționăm că un nou record al infecțiilor cu COVID-19 a fost înregistrat în Ucraina, astăzi, 13 august. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1592 de cazuri noi de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: