Noi reguli pentru moldovenii care vor să meargă în Italia. Ce documente trebuie să prezinte?
Full Article 3 minutes read

Noi reguli pentru moldovenii care vor să meargă în Italia. Ce documente trebuie să prezinte?

Cetățenii Republicii Moldova au dreptul de a intra în Italia dacă au permis de ședere valabil în țara respectivă (Permesso di soggiorno), primit înainte de 9 iulie, anul curent. Dreptul de a intra în Italia îl au și rudele de gradul I ai cetățenilor menționați. Anunțul a fost făcut pe pagina web a companiei Air Moldova.

Compania mai informează pasagerii că, în baza deciziei autorităților italiene, cetățenii moldoveni, care merg cu scopul de a realiza un tratament sau de a studia pe teritoriul Italiei, vor fi și ei acceptați, în baza actelor confirmative.

Toți pasagerii care sosesc în Italia din Moldova vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de intrarea în Italia. De asemenea, aceștia sunt obligați să se plaseze în carantină pentru 14 zile.

Potrivit ambasadei Republicii Moldova în Italia, guvernul Italiei a adoptat un nou decret-lege, care va fi valabil pentru perioada 14 octombrie – 13 noiembrie curent.

❗️Actualizare importantă 13 octombrie 2020❗️🆕Noi măsuri de combatere a infecției provocate de COVID-19, au fost…

Posted by Ambasada Republicii Moldova în Italia on Tuesday, 13 October 2020

Printre alte măsuri restrictive prevăzute de noul decret adoptat de guvernul de la Roma în contextul luptei cu pandemia provocată de COVID 19 se regăsesc interzicerea petrecerilor private în interior sau în aer liber (excepție maxim de 30 de persoane pentru nunți și înmormântări), „recomandarea strictă” de a evita primirea în ospeție a mai mult de șase persoane pentru cine sau alte ocazii.

Restaurantele și barurile vor trebui să se închidă la ora 24.00, dar de la 21:00 va fi interzis consumul în picioare. Sunt interzise excursiile școlare și competițiile și activitățile legate de sporturile de contact de natură amatorială.

Purtarea măștilor este obligatorie oriunde s-ar afla persoanele, inclusiv în spații deschise, cu excepțiile prevăzute anterior (la domiciliu, în timpul practicării sportului, copii sub șase ani și bolnavii care suferă de maladii și la care purtarea măștilor le-ar putea agrava boala).

Sunt permise doar competițiile sportive individuale și de echipă recunoscute de Comitetul național olimpic italian și de federațiile de profil în conformitate cu protocoalele emise de acestea pentru prevenirea sau reducerea riscului de contagii în sectorul de referință.

Pentru competițiile sportive este permisă prezența publicului de maxim 15% din capacitatea stadionului și în toate cazurile nu mai mult de 1000 de spectatori în aer liber și 200 în interior. Distanța de un metru și măsurarea febrei la intrare trebuie garantate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: