VIDEO Noi replici acide între Chicu și Candu: „Am uitat că sunteți consilierul lui Dodon”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Noi replici acide între Chicu și Candu: „Am uitat că sunteți consilierul lui Dodon”

În cadrul ședinței legislativului din 20 iulie, premierul Ion Chicu și deputatul din grupul politic Pro Moldova Andrian Candu nu s-au sfiit să își spună replici dure. Șeful executivului l-a anunțat pe Candu că a adus stenograma ședinței de guvern din 7 noiembrie 2014, pe când acesta era ministru al Economiei.

Spiritele s-au încins după ce deputatul Pro Moldova Andrian Candu a adresat o întrebare ministrului Economiei: „Vă rog să îmi spuneți măcar o singură măsură pe care ați implementat-o în trei luni, care să aducă un loc de muncă”.

Ion Chicu a ținut să răspundă el lui Andrian Candu: „Am aici stenograma ședinței de guvern din 7 noiembrie 2014, când Andrian Candu era ministru al Economiei. Guvernul de atunci a decis alocarea a 6,7 miliarde de lei, iar până la publicarea în 13 noiembrie, ministrul Economiei a crescut suma până la 9,5 miliarde de lei. Iată dacă acele miliarde nu erau furate, poate domnul Răilean, pe lângă cele 5 miliarde despre care o să vă spună mai menționa încă 5 miliarde de lei”.

La rândul său, Andrian Candu nu a ratat ocazia să amintească despre înregistrarea în care fostul președinte al PDM Vladimir Plahotniuc îi oferă o pungă neagră lui Igor Dodon:

„Domnule… Am vrut să vă numesc prim-ministru, dar am uitat că sunteți consilierul lui Dodon. Căutați miliardele în „kuliokul” pentru Cornel”, a replicat Candu.

Nu este pentru prima oară când Candu și Chicu își adresează replici acide. Pe 23 aprilie, cînd Ion Chicu a prezentat raportul de activitate al guvernului, aceștia s-au duelat verbal.

„Mai există așa acorduri de împrumut? Dați-ne exemple pentru că noi așa acorduri nu am mai văzut”, a spus Candu.

„Nu știu dacă în experiența dvs. din 2013-2014, când prin asumare de Guvern ați dat 9 miliarde lei nu știu cum. Nu știu dacă atunci ați consultat ce acorduri a mai încheiat țara”, a răspuns Chicu.

„Nu fiți obraznic. Aici e plenul parlamentului și lucrurile sunt diferite decât în Guvern. Am pus o întrebare clară la care nu ați dat răspuns. Altă întrebare este cine a negociat acordul?”, s-a indignat Candu.

„Observații privind 7 ani de acasă și altele e de dorit să le faceți când priviți oglinda și nu mie”, a răspuns Chicu fiind aplaudat de o parte din deputați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: