Noi restricții în România. Purtatul măștilor devine obligatoriu pe plajă, iar dansurile – interzise
Full Article 2 minutes read

Noi restricții în România. Purtatul măștilor devine obligatoriu pe plajă, iar dansurile – interzise

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a anunțat în seara de 29 iulie noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, informează Digi24. Doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.

x

Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată într-o hotărâre a CNSU.

Printre măsurile adoptate în ședința de marți a CNSU se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Măsura se aplică în anumite intervale orare, în zonele aglomerate și sunt exceptate persoanele care desfășoară activitate fizică intensă și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Tot potrivit hotărârii CNSU, terasele vor fi închise la ora 23.00, iar „operatorii economici au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul”.

Sălile de jocuri de noroc vor fi și ele închise după ora 23:00.

Măsura va fi valabilă de la 1 august. Autoritățile au precizat că perioada în care vor fi impuse măsurile „depinde de evoluție” și că propunerile CNSU vor fi adaptate de fiecare comitet județean pentru situații de urgență acolo unde există focare.

De la apariția pandemiei, în România au fost testate pozitiv peste 47 de mii de persoane și au fost înregistrate peste 2,2 mii de decese.

  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: