Norvegia deschide ambasadă la Chișinău: „Semnal al sprijinului nostru într-un moment crucial pentru Moldova și Europa”
Full Article 2 minutes read

Norvegia deschide ambasadă la Chișinău: „Semnal al sprijinului nostru într-un moment crucial pentru Moldova și Europa”

Norvegia își va deschide o ambasadă la Chișinău. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe al Norvegiei. Potrivit diplomației, deschiderea ambasadei reprezintă un semnal al sprijinului Norvegiei „într-un moment crucial pentru Moldova și Europa”. 

Ministerul de Externe al Norvegiei a emis o declarație în care a menționat că situația de securitate din Europa rezultă că trebuie să-și reorienteze atenția.

„În ultimul an, am trimis suplimentar diplomați norvegieni la Kiev, București, Vilnius și alte locații. Acum, pentru prima dată, deschidem o misiune diplomatică a Norvegiei în Moldova”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, Espen Barth Eide.

Potrivit oficialului, deschiderea ambasadei reprezintă „un semnal clar” al sprijinului Norvegiei „într-un moment crucial pentru Moldova și Europa”.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei amenință securitatea întregii Europe. Nu există semnale că războiul se va termina în curând. Atât Ucraina, cât și Moldova, vor avea nevoie de ajutorul nostru în anii următori”, a mai comunicat diplomatul.

În 2023, Ministerul de Externe de la Chișinău a raportat că mai multe țări, printre care Regatul Țărilor de Jos, Belgia, Grecia, Spania au deschis sau vor deschide în curând ambasade în Republica Moldova. Pe 25 ianuarie, la Chișinău, a fost inaugurată Ambasada Regatului Danemarcei. Cu această ocazie, în Republica Moldova, a efectuat o vizită ministrul afacerilor externe al Regatului Danemarcei Lars Løkke Rasmussen.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: