Nosatîi a participat la Reuniunea Grupului de contact pentru susținerea Ucrainei. Declarația secretarului american al Apărării
Full Article 2 minutes read

Nosatîi a participat la Reuniunea Grupului de contact pentru susținerea Ucrainei. Declarația secretarului american al Apărării

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și adjunctul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naționale, generalul de brigadă Sergiu Cirimpei, au participat în format online la reuniunea Grupului de contact pentru susținerea Ucrainei. În cadrul discursului său, Nosatîi a spus că prin prezența Moldovei la eveniment „transmitem mesajul că suntem alături de Ucraina” și că „rămânem solidari cu partenerii noștri externi”. Iar secretarul american al apărării Lloyd Austin a declarat că Statele Unite vor sprijini Ucraina cât va fi nevoie „la fel ca toți membrii acestui grup de contact”. 

Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării, agenda evenimentului a cuprins subiecte cu privire la provocările de securitate în contextul războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, precum și examinarea unor noi posibilități de sprijin pentru țara vecină.

Țara noastră participă la Reuniunea Grupului de contact pentru susținerea Ucrainei cu statut de observator.

„Prin prezența noastră la acest eveniment important nu doar pentru țara vecină, dar și pentru întreaga regiune afectată de consecințele războiului brutal, transmitem mesajul că suntem alături de Ucraina și poporul ucrainean. Rămânem solidari cu partenerii noștri externi, care, prin sprijinul oferit, contribuie semnificativ la consolidarea securității regionale”, a spus Nosatîi.

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a declarat, la deschiderea reuniunii, că aliații nu se vor opri până când Ucraina nu va primi armele și munițiile de care are nevoie.

„După mai bine de un an de război, întreaga lume vede că Rusia nu este capabilă să-și atingă obiectivele războiului său de cucerire. (…) Ucraina luptă pentru existența sa, mizele sunt foarte mari, dar acest grup de contact nu s-a ascuns niciodată de provocări. Statele Unite vor sprijini Ucraina cât va fi nevoie, la fel ca toți membrii acestui grup de contact”, a spus oficialul, potrivit Evropeiskaea Pravda.

De menționat că Grupul de Contact pentru Susținerea Ucrainei este o platformă la nivel de miniștri ai apărării din peste 50 de state ale lumii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: