Notara Olga Bondarciuc, acuzată că acționa în interesele lui Plahotniuc, a cerut azil politic în Belgia
Full Article 2 minutes read

Notara Olga Bondarciuc, acuzată că acționa în interesele lui Plahotniuc, a cerut azil politic în Belgia

Olga Bondarciuc, notara din Republica Moldova, cunoscută pentru legalizarea mai multor contracte care implică companii și persoane din cercul fostului lider PDM Vladimir Plahotniuc, și anunțată în căutare internațională, a solicitat azil politic în Belgia, informează Replica Media pe 2 decembrie. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale a confirmat informația.

Olga Bondarciuc, anunțată în căutare internațională și reținută la sfârșitul lunii septembrie în Belgia, încă nu a fost extrădată autorităților Republicii Moldova. Procedura durează din motiv că Bondarciuc a solicitat azil politic de la organele competente belgiene. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de procurora din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

„Cu referire la Olga Bondarciuc de către Procuratură au fost transmise toate actele necesare pentru extradarea ei în Belgia.Dânsa a solicitat azil politic în Belgia, care acum se află în proces de examinare. După soluționarea procesului, autoritățile din Belgia urmează să se expună asupra extrădării. Toate acțiunile care au fost necesare de efectuat Procuratura R. Moldova le-a realizat. Acum totul ține de decizia autorităților belgiene”, a menționat Cherpec.

Pe 28 septembrie, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că Olga Bondarciuc a fost reținută în Belgia, în baza difuziunii de căutare internațională emise în baza solicitării BNC Interpol Chișinău. În aceeași zi de către autoritățile belgiene a fost confirmat arestul persoanei în cauză. Olga Bondaricuc, în vârstă de 44 de ani, care potrivit oamenilor legii „activa în calitate de notar și acționa în interesele organizației criminale, create și conduse de către Vladimir Plahotniuc”, a fost pusă sub învinuire pentru comiterea falsului în acte publice și declarație mincinoasă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: