Noul director al Teleradio-Moldova: „Pregătim planul de reformare conceptuală, structurală și editorială”
Full Article 3 minutes read

Noul director al Teleradio-Moldova: „Pregătim planul de reformare conceptuală, structurală și editorială”

Noul director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, Vlad Țurcanu, a anunțat că pregătește planul de reformare al instituției publice. În acest sens, el a avut o discuție, la Tbilisi, cu directorul general al radiodifuzorului public din Georgia. În urma întrevederii, Țurcanu a spus că a descoperit o similaritate considerabilă între problemele și soluțiile aplicabile între cei doi radiodifuzori publici din Georgia și Republica Moldova.

„Pregătind planul de reformare conceptuală, structurală și editorială a „Teleradio-Moldova”, am discutat la sfârșitul săptămânii curente pe această temă la Tbilisi cu directorul general al radiodifuzorului public din Georgia, Dna Tina Berdzenishvili. Radiotelevizunea georgiană se află de trei ani într-un asemenea proces, răstimp în care a reușit să pună în aplicare o formula modernă de organizare editorială, care cuprinde între altele un sistem integrat de știri TV, radio și multimedia”, a declarat Țurcanu.

La fel, Țurcanu a adăugat că reprezentanții radiodifuzorului public din Georgia au cumpărat echipamente pentru 5 studiouri de televiziune și au început construcția unei noi clădiri în care vor lucra cei peste o mie de angajați.

Mai mult, Vlad Țurcanu a declarat că pentru a fi reprezentativă pentru întreaga societate, televiziunea publică georgiană încurajează și finanțează producții ale studiourilor independente cu care își completează grila de emisie.

„Am descoperit o similaritate considerabilă între problemele și soluțiile aplicabile între cei doi radiodifuzori publici din Georgia și Republica Moldova și-i mulțumesc Tinei Berdzenishvili pentru extraordinara deschidere de a ne ajuta să dezvoltăm „Teleradio-Moldova”, ca și pentru producțiile video pe care s-a oferit să ni le pună la dispoziție”, a comunicat Țurcanu, pe facebook.

***

În data de 3 decembrie, cu votul a 58 de deputați, Vladimir Țurcanu a fost numit în funcția de director general al furnizorului public național de servicii media, Compania „Teleradio-Moldova”, pe un termen de șapte ani.

După numire, Țurcanu a declarat că instituția publică își va recăpăta numele de odinioară. „Cu sprijinul autorităților și al partenerilor internaționali, vom încerca să scoatem „Teleradio-Moldova” și din paragina materială în care se găsește, în ideea de a-i imprima un aspect modern și atractiv. Angajații de la Radio Moldova și Moldova 1 merită condiții decente de lucru, pentru a putea, la rândul lor, să furnizeze publicului emisiuni de calitate”, a comunicat Țurcanu.

Vladimir Țurcanu este licențiat în jurnalism și științe ale comunicării. Acesta a activat la Radio Moldova, Radio Europa Liberă și a fost membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. În anul 2014, acesta a primit distincția Ordinul Gloria muncii, acordat de președintele Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: