„Nu aduceți conflictul în Moldova. La noi trebuie să fie liniște, pace, fără proteste”. Dodon a comentat conflictul din Nagorno-Karabah
Full Article 2 minutes read

„Nu aduceți conflictul în Moldova. La noi trebuie să fie liniște, pace, fără proteste”. Dodon a comentat conflictul din Nagorno-Karabah

În cadrul briefingului din 28 septembrie, președintele Igor Dodon a comentat tensiunile care au izbucnit în regiunea Nagorno-Karabah. Șeful statului a făcut un apel la calm către comunitatea azeră și armeană din Moldova.

„Ambele state sunt prietene Republicii Moldova. Noi la nivelul cel mai înalt – de președinte, prim-ministru și de speaker avem relații foarte bune cu conducerea atât a Azerbadjanului, cât și a Armeniei și venim cu un mesaj să fie stopat focul pentru că acolo se trage din tunuri. Noi venim cu un mesaj la liniște, pace”, a declarat Dodon.

Președintele Igor Dodon a transmis un mesaj și către cetățenii Republicii Moldova de etnie azeră sau armeană.

„Noi suntem un stat în care conviețuiesc pașnic sute de etnii. Vă rog foarte mult să păstrăm calmul în Republica Moldova. Înțelegem că situația nu este simplă, că emoțiile sunt foarte mari, dar mesajul meu este: nu aduceți aceste conflicte în interiorul Republicii Moldova. La noi aici trebuie să fie liniște, pace, fără proteste, fără destabilizări”, a conchis șeful statului.

Amintim că, pe 27 septembrie, a izbucnit un nou conflict între Armenia și Azerbadjan în regiunea Nagorno-Karabah. Ambele părți se acuză de provocări și declanșarea atacurilor pe linia de demarcație. Ambele țări au anunțat stare de război.

Astăzi, atât Armenia, cât și Azerbadjan au anunțat despre un număr mare de victime în rândul militarilor.

La mijlocul lui iulie, la frontiera dintre Armenia și Azerbaijdan au avut loc schimburi de focuri, în urma cărora au murit câteva zeci de oameni. În urma acestui conflict, între comunitățile de azeri și armeni au avul loc confruntări în afara celor două țări, de exemplu la Moscova.

Și la Chișinău a avut loc un protest organizat de Congresul Azerilor din Republica Moldova. În fața ambasadei Armeniei, spiritele s-au încins între comunitatea azeră și cea armeană. Ulterior, ambasadorul Azerbaidjanului la Chișinău a declarat că altercațiile care au izbucnit în dimineața de 22 iulie între comunitatea armeană și cea azeră au fost provocate de către deputatul socialist Gaik Vartanean și consilierul netitular al președintelui, Ernest Vardanean.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: