Armenia și Azerbadjan anunță sute de decese în rândul militarilor. Luptele din Nagorno-Karabah continuă
Full Article 2 minutes read

Armenia și Azerbadjan anunță sute de decese în rândul militarilor. Luptele din Nagorno-Karabah continuă

Forțele armate ale Armeniei au pierdut peste 550 de militari în urma violențelor care au izbucnit pe 27 septembrie în regiunea Nagorno-Karabah. Despre acest lucru au declarat reprezentanții ministerului azer al Apărării pentru agenția Interfax. Oficialii au precizat că este vorba despre militari morți, răniți sau pierduți fără urmă.

De asemenea, în timpul luptelor, armata azeră a distrus 22 de tancuri și alte blindate, 15 sisteme de rachete tactice sol-aer „OSA”, 15 drone, opt sisteme de artilerie și trei depozite cu muniții, au adăugat reprezentanții instituției, scrie Meduza.io.

De cealaltă parte, Armenia a negat datele privind decesele. Potrivit informațiilor prezentante de autoritățile republicii nerecunoscute Nagorno-Karabah, în timpul luptelor care au avut loc la linia de demarcație au murit 31 de oameni.

Reprezentantul Ministerului armean al Apărării Arțrun Ovannisean a declarat că partea azeră a pierdut timp de o zi circa 200 de militari, circa 30 de tancuri și 20 de drone. Anterior, Baku a declarat 5 decese și 19 răniți în urma schimbului de focuri.

Amintim că pe 27 septembrie a început un nou conflict între Armenia și Azerbadjan în regiunea Nagorno-Karabah. Ambele părți se acuză de provocări și declanșarea atacurilor pe linia de demarcație. Ambele țări au anunțat stare de război.

Potrivit secretarului de presă al Ministerului Apărării din Armenia Șușan Stepanean, luptele au continuat, cu intensitate diferită, și în timpul nopții. Dimineața, armata azeră a reluat acțiunile de înaintare cu utilizare artileriei și a tehnicii blindate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: