„Nu am pierdut nimic”. Odnostalco își justifică absența de la ședința Parlamentului, convocată cu ocazia vizitei Robertei Metsola
Full Article 2 minutes read

„Nu am pierdut nimic”. Odnostalco își justifică absența de la ședința Parlamentului, convocată cu ocazia vizitei Robertei Metsola

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vladimir Odnostalco, susține că nu are remușcări cu privire la faptul că a lipsit de la ședința Parlamentului de astăzi, unde Președinta Parlamentului European Roberta Metsola a ținut un discurs. Acesta a spus că nu a pierdut nimic important.

Vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie și-a justificat lipsa de la ședință prin faptul că nici cei mai înalți demnitari ai țării nu au fost prezenți.

„Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, vorbind în corpul legislativ al Republicii Moldova, și-a declarat sprijinul pentru tot ce este bun și condamnare a tot ceea ce este rău.

La discursul ei nu a venit nici președinta Maia Sandu, nici prim-ministra Natalia Gavrilița, ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, este la Paris, așa că șeful delegației UE Janis Mažejks s-a încruntat de pe podiumul oaspeților”, a spus Odnostalco.

Totodată, deputatul BCS susține că a urmărit discursul Robertei Metsola de la distanță și că nu a remarcat nimic deosebit în declarațiile oficialei.

„Nici opoziția nu a venit să o asculte pe președinta Parlamentului European – și, trebuie să spun, în baza discursului exprimat, nu am pierdut nimic.

Cu toate acestea, discursul Metsolei corespunde locului real al Parlamentului European în sistemul decizional din Uniunea Europeană. Partidul de guvernământ a fost satisfăcut politic, speakerul Igor Grosu a înflorit, deși afară ploua”, a adăugat acesta. 

Amintim că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a criticat gestul BCS. 

Președinta Parlamentului European Roberta Metsola a ținut un discurs în Parlamentul Republicii Moldova. Înainte de a ajunge în fața deputaților, oficialul european a avut o întrevedere cu președinta R. Moldova Maia Sandu și a participat la o conferință de presă comună cu șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: