„Trădători au fost și trădători o să fie”. Deputat PAS, după ce BCS a boicotat ședința Parlamentului, unde Metsola a ținut un discurs
Full Article 2 minutes read

„Trădători au fost și trădători o să fie”. Deputat PAS, după ce BCS a boicotat ședința Parlamentului, unde Metsola a ținut un discurs

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a scris pe rețelele de socializare că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a dat dovadă de un comportament mizerabil prin faptul că au lipsit de la ședința Parlamentului de astăzi, 11 noiembrie, unde Președinta Parlamentului European Roberta Metsola a ținut un discurs.

Radu Marian susține că BCS ar fi trebuit să arate respectul pe care îl au pentru cetățenii Republicii Moldova, chiar dacă au o ideologie diferită.

„Nu pot să nu remarc comportamentul mizerabil al blocului socialiștilor și comuniștilor, care au boicotat ședința solemnă în care Roberta Metsola a ținut discursul. Eu înțeleg diferențele ideologice, dar trebuie să ai măcar minim de respect pentru instituția care a făcut atâta pentru cetățenii Republicii Moldova. Datorită eforturilor Uniunii Europene, au fost construite multe școli, grădinițe, drumuri, spitale, a fost suport bugetar pentru plata pensiilor, salariilor și compensarea facturilor. De aceste lucruri au beneficiat inclusiv oamenii care i-au votat pe socialiști & comuniști. Trădători au fost și trădători o să fie, care orbește fac jocurile statului agresor Rusia. Rușine”, a scris Marian.

În replică, deputatul BCS Vladimir Odnostalco a declarat că nu are remușcări cu privire la faptul că a lipsit de la ședința Parlamentului.

„Nici opoziția nu a venit să o asculte pe președinta Parlamentului European – și, trebuie să spun, în baza discursului exprimat, nu am pierdut nimic.

Cu toate acestea, discursul Metsolei corespunde locului real al Parlamentului European în sistemul decizional din Uniunea Europeană. Partidul de guvernământ a fost satisfăcut politic, speakerul Igor Grosu a înflorit, deși afară ploua”, a spus Odnostalco.

Amintim că președinta Parlamentului European Roberta Metsola a ținut un discurs în Parlamentul Republicii Moldova. Înainte de a ajunge în fața deputaților, oficialul european a avut o întrevedere cu președinta R. Moldova Maia Sandu și a participat la o conferință de presă comună cu șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: