Componențe de infracțiune nu-s. Decizia Procuraturii Anticorupție la denunțul depus de Maia Sandu
Full Article 1 minutes read

Componențe de infracțiune nu-s. Decizia Procuraturii Anticorupție la denunțul depus de Maia Sandu

Procuratura Anticorupție a decis neînceperea urmăririi penale în urma denunțului efectuat de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu, care solicita tragerea la răspundere penală a tuturor celor care au negociat și organizat semnarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă.

Un comunicat în acest sens a fost publicat de Procuratura Anticorupție pe 28 mai.

„În cadrul procesului penal nu au fost constatate elementele constitutive ale vreunei componențe de infracțiune, motiv pentru care s-a decis neînceperea urmăririi penale. Despre decizia adoptată, petenta a fost informată, fiindu-i explicat modul și termenul de contestare a acesteia”, se arată în comunicat.

Amintim că, pe 28 aprilie, reprezentanții PAS au sesizat Procuratura Anticorupție în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor celor care au negociat și organizat semnarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă.

Liderul formațiunii, Maia Sandu, a argumentat atunci că unele prevederi ale Acordului de împrumut încheiat cu Federația Rusă ar fi fost în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova și implicau riscuri majore pentru securitatea statului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: