Componențe de infracțiune nu-s. Decizia Procuraturii Anticorupție la denunțul depus de Maia Sandu
Full Article 1 minutes read

Componențe de infracțiune nu-s. Decizia Procuraturii Anticorupție la denunțul depus de Maia Sandu

Procuratura Anticorupție a decis neînceperea urmăririi penale în urma denunțului efectuat de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu, care solicita tragerea la răspundere penală a tuturor celor care au negociat și organizat semnarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă.

x

Un comunicat în acest sens a fost publicat de Procuratura Anticorupție pe 28 mai.

„În cadrul procesului penal nu au fost constatate elementele constitutive ale vreunei componențe de infracțiune, motiv pentru care s-a decis neînceperea urmăririi penale. Despre decizia adoptată, petenta a fost informată, fiindu-i explicat modul și termenul de contestare a acesteia”, se arată în comunicat.

Amintim că, pe 28 aprilie, reprezentanții PAS au sesizat Procuratura Anticorupție în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor celor care au negociat și organizat semnarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă.

Liderul formațiunii, Maia Sandu, a argumentat atunci că unele prevederi ale Acordului de împrumut încheiat cu Federația Rusă ar fi fost în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova și implicau riscuri majore pentru securitatea statului.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: