„Nu cred că cineva are dubii că au comis abuzuri”. Maia Sandu comentează acțiunile Procuraturii în raport cu Dodon, Șor și Tauber
Full Article 2 minutes read

„Nu cred că cineva are dubii că au comis abuzuri”. Maia Sandu comentează acțiunile Procuraturii în raport cu Dodon, Șor și Tauber

Președinta Maia Sandu a comentat în cadrul emisiunii „Bună seara” de la Moldova 1, ultimele acțiuni ale Procuraturii în privința socialistului Igor Dodon, și deputaților partidului „ȘOR” Marina Tauber și Ilan Șor. Șefa statului nu s-a arătat surprinsă că „acești oameni sunt vizați de aceste procese”. „Nu este o noutate”, a continuat Sandu.

Nu este o noutate, se vorbește de mulți ani în presa de investigație despre faptul că ei au fost implicați în anumite scheme de corupție. Nu e ceva fabricat, sper. Cer procuraturii ca să respecte lege, ca să documenteze, să aibă toate probele  aranjate bine pentru că ne dorim ca toate procesele să fie corecte și duse la bun la sfârșit, să nu piardă statul ulterior în instanța de judecată sau mai departe la CEDO. Nu cred că cineva are dubii în raport cu acești oameni că au încălcat legea, că au comis abuzuri de-a lungul timpului”, a menționat Maia Sandu.

Pe 18 mai, procurorul general interimar a dispus pornirea urmăririi penale pe marginea înregistrărilor apărute în spațiul public în vara anului 2019, imagini în care fostul președinte Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc despre o sacoșă cu un conținut necunoscut. Se întâmplă după ce Curtea de Apel Chișinău (CA) a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sector Ciocana) privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.

Într-o emisiune de la postul de televiziune NTV-Moldova, Dodon a spus că nu intenționează să părăsească țara și a recunoscut că ar putea fi „arestat pentru nelegiuire”.

Iar, pe 19 mai, procurorul general interimar Dumitru Robu a transmis Parlamentului 4 cereri de ridicare a imunității parlamentare. Două dintre acestea îl vizează pe deputatul Ilan Șor și alte două – pe deputata Marina Tauber. Cei doi deputați ai Partidului „ȘOR” sunt acuzați de spălare de bani și escrocherie.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: