„Nu există niciun loc în Orientul Mijlociu unde Israelul nu poate ajunge”. Netanyahu, adresare către poporul iranian (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Nu există niciun loc în Orientul Mijlociu unde Israelul nu poate ajunge”. Netanyahu, adresare către poporul iranian (VIDEO)

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, s-a adresat, pe 30 septembrie, poporului iranian. Oficialul a criticat conducerea Iranului, precizând că aceasta își duce cetățenii spre „abis”, însă ei merită mai mult. El a sugerat că atunci când actualul regim de la Teheran nu va mai fi în fruntea țării, între Israel și Iran va fi pace. 

Benjamin Netanyahu s-a adresat iranienilor prin intermediul unui videoclip publicat pe canalul de YouTube al Guvernului de la Tel Aviv. Prim-ministrul israelian a vorbit în limba engleză.

Vorbesc mult despre liderii Iranului, totuși, în acest moment crucial vreau să mă adresez vouă, poporului iranian. (…) În fiecare zi vedeți un regim care vă subjugă ținând discursuri înflăcărate despre apărarea Libanului, apărarea Gazei. Totuși, în fiecare zi acel regim cufundă regiunea noastră și mai mult în întuneric și război. În fiecare zi, marionetele lor sunt eliminate. Întrebați-l pe Mohammed Deif, întrebați-l pe Nasrallah. Nu există niciun loc în Orientul Mijlociu unde Israelul nu poate ajunge. Nu există niciun loc spre care nu vom merge pentru a ne proteja poporul și pentru a ne proteja țara. Cu fiecare clipă care trece, regimul vă aduce pe voi, nobilul popor persan, mai aproape de abis. Majoritatea vastă a iranienilor știu că regimului nu-i pasă deloc de ei. Dacă le-ar păsa de voi, ar înceta să cheltuie miliarde de dolari pentru războaie în Orientul Mijlociu, ar începe să vă îmbunătătățească viețile”, a spus Benjamin Netanyahu.

El a adăugat că atunci când Iran va fi liber, iar acel moment va veni „mai devreme decât cred oamenii”, popoarele evreu și iranian vor fi în pace, iar Iran va începe să prospere.

Eu știu că nu sprijiniți violatorii și criminali din Hamas și Hezbollah, dar liderii voștri – da. Voi meritați mai mult. Poporul Iranului trebuie să știe: Israel este alături de voi. Fie ca împreună să cunoaștem un viitor de prosperitate și pace”, a conchis premierul de la Tel Aviv.

Adresarea lui Netanyahu are loc pe fundalul bombardamentele armatei israeliene asupra pozițiilor grupării paramilitare Hezbollah din Liban, al cărei principal susținător este Iran. Ostilitățile au loc în contextul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza, care este sprijinită de Hezbollah.

În cadrul unui atac aerian al Israelului asupra capitalei libaneze, Beirut, a fost ucis comandantul adjunct al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran. Autoritățile iraniene au declarat că se vor răzbuna pe Israel pentru acest lucru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: