Nu mai uscați rufele în public! În capitală ar putea fi aplicate amenzi pentru cei care bat covoarele și folosesc sârmele pentru haine
Full Article 2 minutes read

Nu mai uscați rufele în public! În capitală ar putea fi aplicate amenzi pentru cei care bat covoarele și folosesc sârmele pentru haine

Locuitorii Chișinăului ar putea fi amendați în cazul în care vor bate covoarele în locurile publice, inclusiv în spațiile aferente blocurilor de locuit. Totodată, utilajele pentru bătutul covoarelor și sârmele de rufe ar putea fi evacuate. Prevederile sunt incluse într-un regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău. Documentul a fost propus pentru consultări publice de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare (DGLCA).

Șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a argumentat că praful care se formează atunci când se bat covoarele în public poate fi deranjant pentru alte persoane. Oficialul a remarcat că nici până acum bătutul covoarelor nu era permis, însă noul regulament vine și cu sancțiuni.

Potrivit Art. 181 al Codului Contravențional, încălcarea regulilor de asigurare a curățeniei în localitățile urbane, dar și rurale poate fi sancționată cu între 20 și 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau amendă între 900 și 1800 de lei, pentru persoane fizice. În cazul persoanelor juridice, amenda poate ajunge la 9 mii de lei.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultărilor publice pot fi expediate până pe data de 2 martie, pe adresa Direcției generale locativ-comunale, la numărul de telefon (022) 22-32-64 sau pe e-mail [email protected].

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: