„Nu pot fi calificate drept consultări pentru formarea unui nou guvern”. Precizările PDM în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public
Full Article 1 minutes read

„Nu pot fi calificate drept consultări pentru formarea unui nou guvern”. Precizările PDM în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public

Partidul Democrat din Moldova a venit cu precizări, după ce zilele trecute, deputatul Igor Munteanu a declarat în cadrul unei emisiunii că PAS, Platforma DA și PDM vor discuta despre o posibilă formare a unei noi majorități parlamentare.

Într-un comunicat, PDM precizează că nu a adoptat nicio decizie privind demiterea actualului guvern sau instalarea unui nou guvern. Mai mult, formațiunea notează că „dacă există discuţii între membri ai PDM cu reprezentanţi ai altor partide, acestea nu pot fi calificate drept consultări pentru formarea unui nou guvern”.

De asemenea, PDM a menționat că „este deschis pentru dialog cu toate partidele autentice din parlament (PAS, PPDA, PSRM)”. Pe de altă parte, formațiunea „nu vede nicio posibilitate de dialog cu echipa hoţilor de miliarde, reprezentate în parlament de grupul Candu şi grupul Şor”.

Amintim că pe 18 iunie, președintele Igor Dodon a declarat că în următoarele zile va invita la discuții partidele politice antioligarhice, în contextul în care coaliția de guvernare a rămas fără majoritate parlamentară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: