„Nu sunt persoana care ar împarți “otkaturi””. După trei luni de activitate, un consilier municipal renunță la mandat (DOC)
Full Article 3 minutes read

„Nu sunt persoana care ar împarți “otkaturi””. După trei luni de activitate, un consilier municipal renunță la mandat (DOC)

Olga Rujanschi a anunțat că va renunța la mandatul de consilier al municipiului Chișinău. Decizia a fost făcută publică pe 15 aprilie, pe pagina sa de Facebook. Aceasta a explicat că a ajuns la concluzia că nu are rost să investească timp pentru activitatea în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), întrucât maximum 30% dintre funcționarii publici din Primărie ar fi de bună-credință.

Olga Rujanschi a relatat că, timp de trei luni, a avut ocazia să vadă din interior ce înseamnă aparatul birocratic al Primăriei Municipiului Chișinău.

„Lucrurile sunt grave. Nu cred că o să exagerez când o să afirm că sunt funcționari publici cu bună-credința, bune intenții și pregătire necesară in Primărie, însă aceștia reprezintă probabil 20-30% maxim. (…) Pentru restul 70-80% nu dedic spațiu aici pentru a-i descrie. Niște abjecți, corupți fără șanse de reabilitare și responsabilii principali pentru tot haosul, schemele și manipulările care s-au făcut de zeci de ani aici. Pe ei, însă, publicul și cetățenii nu ii prea cunosc, pentru că ei stau în umbră și își implementează liniștiți schemele”, a relatat Rujanschi.

Consilierul municipal susține că a ajuns la concluzia că investirea a cel puțin jumătate din timpul său activ de muncă pentru pregătirea și participarea la activitatea CMC nu își are rostul pe termen lung, într-o astfel de „ecuație politică”.

„Eu nu sunt persoana care își va vinde votul și eu nu sunt persoana care ar participa în scheme și împarți “otkaturi” (ăsta e un cuvânt pe care doar oamenii din Moldova îl înțeleg). (…) Știu că sunt prima persoană, probabil, care își depune mandatul de consilier, pentru care alții se luptă aprig și plătesc uneori bani grei ca să îl obțină, așa, din proprie voință, fără a-l fi schimbat pe ceva, ori fără a fi invitată într-o altă funcție ori fără a fi șantajată. Eu plec pentru că plec și pentru că asta e decizia mea, fără să mi-o impună cineva”,  completat aceasta.

Stimați prieteni, cunoscuți și urmăritori (sau poate chiar și neprieteni, ca sunt și din ăștia suficienți),

Ieri am…

Publicată de Olga Rujanski pe Joi, 15 aprilie 2021

Decizia de depunere a mandatului ar urma să fie formalizată săptămâna viitoare, după ce Comisia Electorală Centrală va lua act de cererea Olgăi Rujanschi.

***

Olga Rujanshi a devenit consilier municipal pe lista mișcării politice „Forța Nouă”. Aceasta a preluat mandatul pe 19 ianuarie, după ce Sergiu Tofilat a renunțat la aceasta în favoarea funcției de consilier prezidențial în domeniul energetic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: